Αποφρακτικό εξερράγη πάνω στο σώμα 35χρονης: «Θυμήθηκα την Παλιοσπύρου» – Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τα εγκαύματα

Αποφρακτικό εξερράγη πάνω στο σώμα 35χρονης: «Θυμήθηκα την Παλιοσπύρου» – Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τα εγκαύματα

Νοσηλεύτηκε για μέρες και θυμάται ότι «ξαφνικά άκουσα ένα "μπαμ" και είδα να πετάγεται υγρό»

Παραλίγο να πάθει ανεπάληπτες ζημιές μια γυναίκα που επιχείρησε να αποφράξει το νεροχύτη του σπιτιού της με υγρό που αγόρασε από σούπερ μάρκετ.  Μάλιστα, σοκάρουν οι φωτογραφίες από το σώμα 35χρονης, καθώς εξερράγη πάνω της και της προκάλεσε εγκαύματα και θα ήταν περισσότερα αν δεν είχε θυμηθεί πώς αντέδρασε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, όταν της είχε γίνει επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Γύρισε στο σπίτι της με τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της. Διάβασε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του αποφρακτικού υγρού. Φόρεσε γάντια και λόγω της έντονης μυρωδιάς απομάκρυνε τα παιδιά από την κουζίνα.

«Αυτό στις οδηγίες έγραφε ότι πρέπει να αδειάσει όλο το νερό που βρίσκεται στο σιφόνι, ακολούθησα λοιπόν αυτό το πράγμα, ανοίξαμε με τον σύζυγό μου τα ντουλάπια, σηκώσαμε προσεκτικά το σπιράλ, έτσι χύθηκε όλο το νερό, ακούσαμε ότι χύνεται το νερό μέσα στο σωλήνα δηλαδή που βρίσκεται στον τοίχο και στη συνέχεια κρατούσα το υγρό, βρισκόμουν μπροστά στον νιπτήρα και αργά έριχνα το υγρό μέσα στην αποχέτευση», ανέφερε η 35χρονη γυναίκα στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Μέσα σε δευτερόλεπτα ακολούθησε μία ισχυρή έκρηξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας. Σαν από θαύμα γλίτωσαν τα δύο μικρά παιδιά της, που είχε φροντίσει να τα απομακρύνει νωρίτερα.

«Είδα σιγά σιγά από την πρώτη στιγμή έβγαζε σαν καπνό, όπως ρίχνεις ένα αποφρακτικό. Ξαφνικά άκουσα ένα σαν έκρηξη, ένα «μπαμ» και είδα με την άκρη του ματιού μου να πετάγεται ένα υγρό. Κατευθείαν ένιωσα να καίγομαι στα πόδια, έκανα βήματα πίσω και φώναξα «καίγομαι», ούρλιαξα».

«Θυμήθηκα την Παλιοσπύρου»

Κάθε δευτερόλεπτο φαινόταν αιώνας. Η γυναίκα καιγόταν ολόκληρη από το αποφρακτικό υγρό, με τον σύζυγό της να προσπαθεί να την σώσει.

«Για κάποια δευτερόλεπτα νομίζω ήμουν χαμένη, άκουγα τον σύζυγό μου να τσιρίζει. Και εκεί να σας πω την αλήθεια θυμήθηκα το περιστατικό με την κυρία Παλιοσπύρου, ότι το ξέπλυνε κατευθείαν και ενστικτωδώς έτρεξα στο ντους για να ξεπλύνω αυτό το πράγμα», δήλωσε.

Η άτυχη γυναίκα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για μέρες. Όταν επέστρεψε σπίτι της, έψαξε στο διαδίκτυο τα συστατικά που αναγράφονταν πάνω στο αποφρακτικό υγρό και είδε πως αποτελούταν από 98% θειικό οξύ, κοινώς βιτριόλι.

«Το αγόρασα σαν να αγοράζω ένα μπουκάλι γάλα. Το πήρα, το έβαλα μπροστά στην αγκαλιά μου, μπήκα στο αυτοκίνητο, το άφησα στη θέση του συνοδηγού, στο πίσω κάθισμα καθόταν το μικρό μου παιδί. Κυκλοφορεί ελεύθερα και υπάρχει σε πολλά σπίτια. Απ’ ό,τι έχω μάθει υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είχανε παρόμοια ατυχήματα σαν το δικό μου με συγκεκριμένο προϊόν, συμπλήρωσε η γυναίκα.

Τα εγκαύματα στα πόδια της από το υγρό που έπεσε πάνω της είναι 2ου και 3ου βαθμού. Η γυναίκα προσπαθεί μέχρι και σήμερα να συνέλθει από το σοκαριστικό ατύχημα μέσα στο σπίτι της: «Υπάρχει ένα μετατραυματικό στρες το οποίο έχει να κάνει με εφιάλτες, με φοβίες. Κάποιοι γιατροί ισχυρίζονται ότι ίσως χρειαστεί και πέντε χρόνια να μην δει τα πόδια μου ο ήλιος. Δύο χρόνια θα κρατήσει τουλάχιστον η θεραπεία, η οποία είναι επίπονη».

«Θα κάνουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες, τόσο με την κατάθεση αγωγών για αποζημιώσεις, όσο και με τη μηνυτήρια αναφορά μας ενώπιον του αρμοδίου εισαγγελέως κατά παντός υπευθύνου, δήλωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της 35χρονης.