Πυροβολισμός 16χρονου: Ο πατέρας ζητάει συγγνώμη για την απειλή βεντέτας, αλλά ο παππούς του επιμένει

Πυροβολισμός 16χρονου:  Ο πατέρας ζητάει συγγνώμη για την απειλή βεντέτας, αλλά ο παππούς του επιμένει

«Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας», τόνισε

Κατάλαβε το λάθος με την απειλή περί βεντέτας ο πατέρας του 16χρονου Ρομά, που πυροβολήθηκε από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, κατά την διάρκεια καταδίωξης. Ζήτησε συγγνώμη, όμως ο παππούς του έφηβου που είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο επιμένει ότι θα πάρουν οι Ρομά το νόμο στα χέρια του, αν δεν καταδικαστεί ο 34χρονος αστυνομικός.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του, δεν μου φταίνε σε τίποτα τα παιδιά του. Αλλά θέλω να δικαστεί ο αστυνομικός. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα και επίσης να μην έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου», είπε ο πατέρας στην κάμερα του Mega.

Ο πατέρας του 16χρονου είχε απειλήσει ότι αν αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός, θα τον κάνει να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

Παππούς 16χρονου Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας

«Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας» συνεχίζουν να δηλώνουν οι συγγενείς του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικό της Ομάδα ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» ο παππούς του 16χρονου δήλωσε:

«Εάν δεν δικαστεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε το νόμο στα χέρια μας. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να δικαστεί αυτός ο άνθρωπος. Δεν έχουμε κακία με τους άλλους αστυνομικούς. Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει. Ο άνθρωπος που αφαιρεί μία ζωή ενός 16χρονου παιδιού, να αφεθεί ελεύθερος;».

Επισήμανε, επίσης, ότι 16χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια βελτίωση.