Πυροβολισμοί σε Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός – Νέα νύχτα έντασης στη δυτική Αττική

Πυροβολισμοί σε Ρομά στη Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός – Νέα νύχτα έντασης στη δυτική Αττική

«Αν αφήσουν ελεύθερο τον αστυνομικό θα κάνω στο παιδί του ό,τι έκανε στο δικό μου»

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ οδηγείται σήμερα ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης και σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Νέα νύχτα με ένταση πέρασε χθες η δυτική Αττική, αφού νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα σε αρκετές περιοχές, ενώ ένας Ρομά έπεσε νεκρός στα Μέγαρα σε καταυλισμό, φέρεται να δέχθηκε πυρά από ομόφυλό του μετά από διαπληκτισμό.

Ενόψει της απολογίας του αστυνομικού, Ρομά προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσμα για συγκέντρωση απηύθυναν επίσης μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων η αστυνομία σχεδιάζει ενισχυμένα μέτρα στην περιοχή.

Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά που δίνει μάχη για τη ζωή του, απείλησε με βεντέτα αν ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ αφεθεί ελεύθερος. «Λίγα κάναμε μετά θα γίνουν πιο πολλά πράγματα και άσχημα. Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο δεν ξέρω και εγώ που θα φτάσουμε», είπε αρχικά ο πατέρας του 16χρονου στο Mega.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει δυο παιδιά αυτός. Εγώ θα κάτσω να μεγαλώσουν τα παιδιά του, μόνο αν με πάρει ο θεός… Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα το κάνω στο παιδί του».