Θεσσαλονίκη – Θάνατος 21χρονης φοιτήτριας: «Εμείς σταματήσαμε να αναπνέουμε στις 25/11» – Η συνταρακτική επιστολή των γονιών της Έμμας

Θεσσαλονίκη – Θάνατος 21χρονης φοιτήτριας: «Εμείς σταματήσαμε να αναπνέουμε στις 25/11» – Η συνταρακτική επιστολή των γονιών της Έμμας

«Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας», λέει η μητέρα της

Συγκλονίζουν οι γονείς της Έμμας, της φοιτήτριας από την Κρήτη που έχασε τη ζωής της όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο Star, η μητέρα της φοιτήτριας, η οποία έδωσε μαθήματα ζωής μετά τον θάνατό της αφού είχε ζητήσει να δωρηθούν τα όργανά της σε περίπτωση που φύγει από τη ζωή, «εμείς σταματήσαμε να αναπνέουμε 22 Νοεμβρίου στις 1:20 το βράδυ. Έχω απίστευτο θυμό και πολύ μεγάλη απογοήτευση».

Οι γονείς της φοιτήτριας αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό με ερωτήματα που τους βασανίζουν μετά την απώλεια του παιδιού τους. Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ρωτούν:

«Γιατί αυτός ενώ ήταν σεσημασμένος αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής κυκλοφορούσε σε αυτή τη χώρα ελεύθερος; Γιατί ενώ είχε συλληφθεί είχε αφεθεί να συνεχίζει τη δράση του και δεν είχε απελαθεί; Γιατί ενώ το μάξιμουμ της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι περί τα 15 χρόνια θα εκτίσει μόνο το 1/3».

«Οι νόμοι δεν είναι σωστοί. Δεν προστατεύονται οι πολίτες αυτής της χώρας. Κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή να χάσουμε τα παιδιά μας. Έχω και άλλο ένα παιδί που αυτή τη στιγμή τα φτερά του κοπήκανε. Αλλά αυτό το παιδί θέλω να ζήσει με ασφάλεια σ’ αυτή τη χώρα» είπε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας.

Η μητέρα της Έμμας επικοινώνησε με τη μητέρα του άτυχου πολίστα Αδαμάντιου Μαντή που είχε χάσει τη ζωή του στη λεωφόρο Ποσειδώνος το 2019. Οι πληροφορίες αναφέρουν η μητέρα της 21χρονης Εμμανουέλας ευχαρίστησε τη μητέρα του Αδαμάντιου Μαντή λέγοντάς της πως αν δεν ήταν εκείνη να πιέσει ώστε να αυστηροποιηθεί η σχετική νομοθεσία, ο δολοφόνος της κόρης της δεν θα είχε προφυλακιστεί.

«Ανεβαίνουμε τον ίδιο Γολογοθά. Μόνο εγώ μπορώ να την καταλάβω, μόνο αυτή μπορεί να με καταλάβει» δήλωσε χαρακτηριστικά η μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα.