Μιμή Ντενίση για τον εκνευρισμό των Τούρκων με το «Σμύρνη μου Αγαπημένη»: «Αυτό που θέλαμε έγινε»

Μιμή Ντενίση για τον εκνευρισμό των Τούρκων με το «Σμύρνη μου Αγαπημένη»: «Αυτό που θέλαμε έγινε»

Δείτε την ανάρτησή της στο Instagram

Tον εκνευρισμό της Τουρκίας για την προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη» μετά την παγκόσμια προβολή της και την ειδική προβολή στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης σχολίασε η Μιμή Ντενίση.

«Αυτό που θέλαμε έγινε. Παγκόσμια πια προβολή της Μικρασιατικής καταστροφής!! Η δύναμη της Τέχνης!!! Κ της Πολιτιστικής Πολιτικής» γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram η ηθοποιός.

Η ταινία και η σειρά, σε σενάριο Μιμής Ντενίση & Μάρτιν Σέρμαν και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα.

 

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έγραψε αναφερόμενη στην ταινία ότι η Ελλάδα «στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Σμύρνης προπαγανδίζει τα ιστορικά γεγονότα κατά της Τουρκίας». Ο τίτλος του κειμένου μάλιστα είναι: «Παγκόσμιο φιλμ του εισβολέα – Ελληνική προπαγάνδα σε 100 κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν εκτός από την κ. Ντενίση οι Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου κ.α.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο. Ο προϋπολογισμός της ταινίας ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που την κατατάσσει ως την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...