O θίασος “Σμύρνη μου αγαπημένη” φωτογραφήθηκε για το Historic Run

Μία διαφορετική φωτογράφιση έκανε χθες η Μιμή Ντενίση και μέλη του θιάσου «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Ηθοποιοί που συμμετείχαν στη μεγάλη, περσινή, θεατρική επιτυχία βρέθηκαν στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης και φωτογραφήθηκαν για την προώθηση του 1ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες «Historic Run - Τρέχοντας στην Ιστορία» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2015, στα όρια του δήμου.

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, Μιμή Ντενίση δήλωσε συγκινημένη με την όλη πρωτοβουλία την οποία χαρακτήρισε ως «σημαντική» και ότι όλοι πρέπει να την υποστηρίξουμε γιατί «οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστορία της Σμύρνης πρέπει να μας συγκινεί και να μας κινητοποιεί», είπε.

«Γι' αυτό έχουμε αγαπήσει τόσο και το έργο», ανέφερε, «βλέποντας τη χαρά και τη συγκίνηση του κόσμου. Εδώ έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με ένα θεατρικό γεγονός, αλλά και με ένα γεγονός κοινωνικό και πολιτικό».

Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, υπερθεμάτισε, λέγοντας ότι «πραγματικά η παράσταση έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο είχαμε την πρόθεση να τη συνδέσουμε με τον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες ο οποίος γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος δήλωσε την πρόθεσή του να τρέξει στον Αγώνα, ανέφερε ότι η παράσταση, η οποία αποτέλεσε πέρυσι τεράστια επιτυχία, θα βρεθεί μετά το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία στην Τουρκία, στη Γερμανία και στην Αμερική.

Μεταξύ των ηθοποιών που βρέθηκαν στο δημαρχείο Νέας Σμύρνης ήταν ο Τάσος Χαλκιάς, η Χριστίνα Αλεξανιάν και η Κατερίνα Γερονικολού. Όλοι οι συντελεστές της παράστασης φωτογραφήθηκαν με τα συλλεκτικά μπλουζάκια του Αγώνα, με ειδικό σχέδιο του γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους σε αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα που διοργανώνει για πρώτη φορά ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Τη στήριξή του στον Αγώνα δήλωσε και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, η πρόεδρος του οποίου, Βούλα Κοζομπόλη ανέφερε ότι «θα στηρίξουμε τον Αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις και θα βοηθήσουμε στη διάδοση του αθλητισμού στη νεολαία.»

Για τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει για πρώτη φορά τον 1ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης για τις Αλησμόνητες Πατρίδες «Historic Run -Τρέχοντας στην Ιστορία» στις 4 Οκτωβρίου 2015, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και σε συνεργασία με το Γραφείο Αθλητισμού του δήμου Νέας Σμύρνης, το Σύλλογο Αθλούμενων Άλσους Νέας Σμύρνης (ΣΑΦΑΝΣ), το Τμήμα Νεολαίας Ερυθρού Σταυρού και τον Πανιώνιο Π.Γ.Σ.Σ.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Αγώνα, www.neasmirnihistoricrun.gr, λειτουργεί από τις 15/6/2015 για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των συμμετεχόντων, των φορέων και των εταιρειών που υποστηρίζουν την προσπάθεια. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα, αλλά και στα γραφεία του Αθλητικού Τμήματος του Δήμου Νέας Σμύρνης.