«Κιβωτός του Κόσμου» – Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση: Απομακρύνουν τον πατέρα Αντώνιο – Τι είπε ο 19χρονος σε συμπληρωματική κατάθεση του

«Κιβωτός του Κόσμου» – Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση: Απομακρύνουν τον πατέρα Αντώνιο – Τι είπε ο 19χρονος σε συμπληρωματική κατάθεση του

Ο ιερέας δεν έχει δείξει για την ώρα δείγματα ό,τι κρύβεται

Kαταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με τις καταγγελίες να έρχονται διαρκώς στο φως για όσα φέρεται να συνέβαιναν μέσα στις δομές της ΜΚΟ.

Οι εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, αποφάσισαν χθες την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου από την Κιβωτό του Κόσμου για λόγους προστασίας των ανήλικων.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εισόδου στη δομή του πατέρα Αντώνιου και τριών ακόμη προσώπων. Η  διάταξη που εξέδωσαν οι δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται τη συγκεκριμένη υπόθεση προβλέπει την απομάκρυνση των συγκεκριμένων προσώπων και ισχύει για 90 ημέρες.

Στη συνέχεια πρέπει μα επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Αφορά τα πρόσωπα που βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας.

Με την κίνησή τους αυτή οι εισαγγελείς αποσκοπούν στο να παραμείνει μακριά από τα ανήλικα ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα για να μην μπορούν να επηρεάσουν τα ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή.

 

Ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει δείξει για την ώρα δείγματα ότι κρύβεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και λέει ότι θα εμφανιστεί στις Αρχές όταν του ζητηθεί.

Συμπληρωματική κατάθεση από τον 19χρονο που είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση

Στο μεταξύ, σε νέα συμπληρωματική κατάθεση προχώρησε ο 19χρονος ο οποίος φέρεται να έχει καταγγείλει ηγετικό πρόσωπο της Κιβωτού του Κόσμου για σεξουαλική κακοποίηση ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου.

Ο νεαρός, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε από τους εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές που έχει κάνει στην αρχική κατάθεση του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου πέρασε ένας ακόμη πρώην τρόφιμος της δομής ο οποίος βρισκόταν στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του φέρεται να κατήγγειλε ότι υπέστη σωματική κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...