«Κιβωτός του Κόσμου»: H γλώσσα του σώματος «προδίδει» τον πάτερ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

«Κιβωτός του Κόσμου»: H γλώσσα του σώματος «προδίδει» τον πάτερ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα

Ειδικός αναλύει τις προσωπικότητες του ζευγαριού που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για αρνητικούς λόγους

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας για αρνητικούς λόγους, όμως, βρίσκονται ο πάτερ Αντώνιος και σύζυγός του, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, με τις καταγγελίες για όσα γίνονταν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Αμφότεροι έχουν βγει δύο φορές δημόσια στις αρχές, όταν βγήκε το θέμα και όσα είπαν δεν άφησαν καλές εντυπώσεις. Ωστόσο, πιο αναλυτικά μπορεί να μιλήσει ένας ειδικός και ο Μάριος Βογιατζής εξήγησε τι προδίδει η γλώσσα του σώματος των δύο.

Ο  ιδρυτής του Ινστιτούτου Γλώσσας του σώματος και ανίχνευσης ψεύδους ανέλυσε την γλώσσα του σώματος όταν μιλούν ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Ο Μάριος Βογιατζής έκανε μία ανάλυση των προσωπικοτήτων του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας μέσα από το πρίσμα των κινήσεων του σώματος και της εκφοράς λόγου αυτών των δύο προσώπων που μονοπωλούν με τις προς διερεύνηση ενέργειές τους την επικαιρότητα.

Ο ειδικός  μίλησε στην εκπομπή «Live News» του Mega αρχικά επικέντρωσε την προσοχή του τόσο στην λεκτική όσο και στην συμπεριφορική στάση της Σταματίας Γεωργαντή και σχολίασε: «Η πρεσβυτέρα παρουσιάζεται πιο επιθετική, ενώ ο πατέρας Αντώνιος βγάζει κάτι άλλο. Η πρεσβυτέρα κουνάει το δάχτυλο, μιλάει για τα κακά παιδιά, ωστόσο επαναλαμβάνει την λέξη ”υποτίθεται”. Ο λόγος της δεν δείχνει καθόλου σίγουρος για αυτό που συμβαίνει».

Μάλιστα ο κ. Βογιατζής προς επίρρωση της θέσης του τονίζει ότι «η πρεσβυτέρα καθ’ όλη την διάρκεια της συνέντευξης, που έχει διάρκεια 16 λεπτά, λέει τακτικά φράσεις όπως "κατά την γνώμη μου" και "εγώ θεωρώ"».

Πάνω σε αυτή την παρατήρηση ο ειδικός εξήγησε ότι όταν υπάρχει λεκτική εξέταση, τέτοια σημάδια έχουν μεγάλη σημασία.

Ενώ σχετικά για τον παπά Αντώνιο ανέλυσε ο κ. Βογιατζής: «Στην αρχή (της συνέντευξης) παρατηρούμε ότι λέει ”σαν να είναι γεγονός”, ξέρετε έλεγαν ”γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέγει” στην ανάλυση της συμπεριφοράς αυτό ισχύει».