Ο απίστευτος λόγος που τα καρότα είναι πορτοκαλί – Δεν είχαν πάντοτε αυτό το χρώμα

Ο απίστευτος λόγος που τα καρότα είναι πορτοκαλί – Δεν είχαν πάντοτε αυτό το χρώμα

Κι όμως υπήρξε μια εποχή που τα καρότα ήταν λευκά

Τα καρότα είναι ένα γνωστό βασικό συστατικό των περισσότερων υγιεινών διατροφών και όλοι ξέρουμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα ψάχνουμε στο σούπερ μάρκετ: το πορτοκαλί χρώμα.

Αλλά τώρα, οι λάτρεις των λαχανικών έχουν μείνει άναυδοι αφού ανακάλυψαν γιατί ακριβώς τα καρότα έχουν αυτό το χρώμα.

Όπως αποδεικνύεται τα καρότα είχαν κάποτε ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα, καθώς υπήρξε μια εποχή που αυτά ήταν λευκά, σύμφωνα με τον Economist.

Τα καρότα καλλιεργούνται υπόγεια, όπως και άλλα λευκά λαχανικά, σαν τις πατάτες και τα γογγύλια.

Αλλά αποδεικνύεται ότι τα καρότα εκτράφηκαν επιλεκτικά για να αποκτήσουν το ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πορτοκαλί χρώμα που έχουμε σήμερα.

Άλλες ποικιλίες καρότων που έχουν υπάρξει περιλαμβάνουν μοβ και κίτρινα καρότα.

Αυτά φέρεται να υπήρχαν πολύ μέχρι πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν οι αγρότες άρχισαν να αναπαράγουν το λαχανικό στην κυρίαρχη πορτοκαλί ποικιλία που γνωρίζουμε σήμερα. Η είδηση αυτή αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο Facebook και ο κόσμος έμεινε με το στόμα ανοιχτό.

Αντιδρώντας στην αποκάλυψη του χρώματος, ένας χρήστης του Facebook έγραψε: «Θέλω τα καρότα πίσω στο μωβ! Κάποιος με πολλά χρήματα, παρακαλώ να το κάνει να συμβεί!»

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Στην Τουρκία χρησιμοποιούμε μωβ καρότα για να φτιάξουμε χυμό από γογγύλια. Είναι αλμυρός και συνήθως καυτός. Στους ξένους δεν αρέσει η γεύση του».