«Κιβωτός του Κόσμου»: Πρώην εργαζόμενος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πρώην εργαζόμενος φέρεται να επιβεβαίωσε κακοποιητικές συμπεριφορές

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον και στην έρευνα που αφορά στα οικονομικά της δομής

Ένας ακόμη μάρτυρας, πρώην εργαζόμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου», πέρασε το κατώφλι της εισαγγελίας ανηλίκων η οποία συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την έρευνας της. Ο μάρτυρας φέρεται να επιβεβαίωσε με την κατάθεση του τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών όπως φαίνεται να έχουν κάνει σε καταθέσεις τους και άλλοι πρώην συνάδελφοι του στη δομή.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται στην έρευνα που αφορά στα οικονομικά της «Κιβωτού» καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του εισαγγελέα τα οικονομικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η οικονομική αστυνομία κατά τη διάρκεια των εφόδων της σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα επίμαχα στοιχεία αφού αξιολογηθούν εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν την αφετηρία για να ανοίξει ένας νέος κύκλος έρευνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έφοδοι της οικονομικής αστυνομίας, που έγιναν ενώ είχε γίνει γνωστό ότι έχουν «παγώσει» οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και συγγενικών τους προσώπων, είχαν στόχο να μην εξαφανιστούν στοιχεία κρίσιμα για την έρευνα.

Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης εκτιμάται ότι θα μπει η διάπραξης ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να διερευνηθούν και άλλα αδικήματα όπως αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης ή της απάτης στην περίπτωση που ο διαχειριστικός έλεγχος «δείξει» προς αυτή την κατεύθυνση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα διοίκηση της «Κιβωτού» έχει δικαίωμα να υποβάλει έγκληση μέσα σε ένα τρίμηνο από τον εντοπισμό πιθανής τέλεσης των αδικημάτων.