Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεβυτέρας

Κιβωτός του Κόσμου: Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεβυτέρας

Μετά την απόφαση να δεσμευτούν οι προσωπικοί τους λογαριασμοί στο «στόχαστρο» μπαίνουν για ανεύρεση στοιχείων οι κατοικίες τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, σε συνέχεια αποκαλύψεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στο μεταξύ, νωρίτερα δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε τράπεζες της Ελλάδος, με εντολή που έδωσε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος. Επίσης, δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί που έχουν στη χώρα μας οι γονείς του πατέρα Αντώνιου, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε νέες κινήσεις σε αυτούς. Ακόμα δεσμεύτηκαν θυρίδες και επενδυτικά προϊόντα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δεν αφορά τους εταιρικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου», για να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία της. Παρόλα αυτά η έρευνα για τα οικονομικά της Κιβωτού συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση και αναμένεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Γρίφος τα «αόρατα» παιδιά στις δομές

Πολλά σοβαρά ερωτήματα προκαλεί την ίδια ώρα ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Παπαδόπουλο, με βάση τα στοιχεία από τα ιδρύματα της Ελλάδας που φιλοξενούν ανήλικα παιδιά, η Κιβωτός φαίνεται να είχε το χαμηλότερο ποσοστό σε αναδοχές. Υπάρχει ακόμα μία ασυμφωνία ανάμεσα στα στοιχεία που έχουν εντοπίσει οι αρχές και σε αυτά που έχουν καταθέσει, για το πόσα παιδιά φιλοξενούνταν στις δομές σε όλη την επικράτεια.