Στο στόχαστρο του εισαγγελέα η ΜΚΟ Human Rights 360 για «μαύρο χρήμα»

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα η ΜΚΟ Human Rights 360 για «μαύρο χρήμα»

Μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης κονδυλίων που προορίζονταν για πρόσφυγες

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα μπαίνει η ΜΚΟ Human Rights 360 μετά από πόρισμα- καταπέλτη της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης κονδυλίων που προορίζονταν για πρόσφυγες.

Το επίμαχο πόρισμα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η οποία καλείται να ερευνήσει το ενδεχόμενο κεντρικά πρόσωπα της ΜΚΟ να έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ) και παραβίαση διατάξεων που αφορούν στις επιχορηγήσεις.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα της η Αρχή φέρεται να περιγράφει οικονομικές δράσεις που παραπέμπουν σε τριγωνικές συναλλαγές, με διακίνηση χρημάτων μέσω οργανώσεων που σχετίζονται με στελέχη της ΜΚΟ και τελικούς αποδέκτες συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν τα πρόσωπα που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση ενώ στη συνέχεια θα αξιολογηθεί το σύνολο των στοιχείων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Αρχή για το Ξέπλυμα έχει «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούν οι ελεγχόμενοι, μεταξύ των οποίων και συγγενικά τους πρόσωπα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας «είναι ανακριβή και εσφαλμένα» και σημειώνει ότι κάθε χρόνο ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές.