Χρυσή Αυγή: «Αντίκρισα τον Παύλο πεσμένο, χτυπημένο στην αγκαλιά της Χρύσας» – Νέα συγκλονιστική μαρτυρία

Χρυσή Αυγή: «Αντίκρισα τον Παύλο πεσμένο, χτυπημένο στην αγκαλιά της Χρύσας» – Νέα συγκλονιστική μαρτυρία

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου καθώς προέκυψε ζήτημα με τους συνηγόρους νομικής βοήθειας που εκπροσωπούν κρατούμενους κατηγορούμενους οι οποίοι απέχουν

Στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναφέρθηκε καταθέτοντας, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ένας από τους φίλους του, μέλος της παρέας του άτυχου μουσικού.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην στιγμή που για πρώτη φορά μέσα στην καφετέρια Κοράλλι είδαν δυο άτομα που, όπως είπε, τους κοιτούσαν επίμονα και τους έκανε εντύπωση ότι φόραγαν παντελόνια παραλλαγής και αρβύλες αμφίεση που τόνισε πως παρέπεμπε σε φασίστες αφού «κυκλοφόραγαν παντού με αυτή ενδυμασία».

Στη συνέχεια μίλησε για τη στιγμή που βγήκαν από την καφετέρια περιγράφοντας πως αντίκρισε «6-7 άτομα που μας απειλούσαν». Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε σκηνικό τρόμου που είχε στηθεί σημειώνοντας πως ένας φίλος τους δεν μπορούσε να πάρει το αυτοκίνητο του. «Νιώθαμε απειλές. Δεν μπορούσαμε να φύγουμε από το σημείο. Είδα μηχανές δικάβαλες. Κράνη. Οπλισμένοι. Είχε δύο μηχανές ΔΙΑΣ. Δε μας βοήθησε κανένας. Όταν περάσαμε απέναντι, συνέχισαν να μας τρομοκρατούν, μας έβριζαν μανάδες και οικογένεια μας και μας έλεγαν πως θα μας σκοτώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως άρχισαν να τρέχουν και όταν μπήκαν σε ένα στενό «συνειδητοποίησε πως ο Παύλος έμεινε πίσω και γύρισε στο σημείο για να τον βρει». «Αντίκρισα τον Παύλο πεσμένο, χτυπημένο στην αγκαλιά της Χρύσας. Μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» υπογράμμισε ο φίλος του Παύλου Φύσσα .

Ο μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί εκείνο το βράδυ στο Κοράλλι.

Πρόεδρος : Είπατε κάτι μεταξύ σας για τα δύο άτομα; Τι σχολιάσετε;

Μάρτυρας : Ότι ήταν φασίστες λόγω ενδυμασίας.

Πρόεδρος : Είχατε πει ότι ο Παύλος είπε κάτι για την ενδυμασία του ενός;

Μάρτυρας : Υπήρχε μία συζήτηση μεταξύ μας. Εκτιμώ ότι δεν το άκουσαν.

Πρόεδρος : Είδατε να μιλάνε στο τηλέφωνο;

Μάρτυρας : Είδα να στέλνουν μηνύματα.

Πρόεδρος : Η σύντροφος του Παύλου έχει καταθέσει πως είπατε «δεν θέλουμε φασίστες».

Μάρτυρας : Είχα πει δε θέλω φασαρίες

Πρόεδρος : Είπατε «καλύτερα να έχω ένα φίλο ένα σκουλήκι παρά χρυσαυγίτη»;

Μάρτυρας : Δε θυμάμαι κάτι τέτοιο.

Πρόεδρος : Είπατε για γερμανόσπορους;

Μάρτυρας : Όχι. Εγώ θυμάμαι ότι είπα 2-3 φορές ότι είμαστε στη γειτονιά μας και δε θέλουμε φασαρίες.

Πρόεδρος : Μήπως υπήρχε μία ατμόσφαιρα ότι κάτι θα γίνει και καλέσατε και τους άλλους;

Μάρτυρας : Όχι ήρθαν για παρέα. (…)

Εισαγγελέας : Αυτά τα άτομα στις μηχανές είχαν σχέση με τα αρχικά;

Μάρτυρας : Ενσωματώθηκαν. Είχαν εξαγριωθεί. Όσο απομακρυνόμασταν γινόταν όλο πιο έντονη φάση. Οι μηχανές έγιναν ένα σώμα με άτομα που ήταν εκεί. Περίπου 30-40 άτομα.

Εισαγγελέας : Τι σας έλεγαν όταν περάσατε απέναντι;

Μάρτυρας : Εξαγριωθήκαν, μας έλεγαν που πάτε ρε κότες, θα σας σκοτώσουμε. Χτυπάγανε τα πόδια τους στο χώμα και βγάζανε μία κραυγή. Εγώ είπα να τρέξουμε. Την ίδια στιγμή όταν περάσαμε απέναντι αρχίσανε να μας κυνηγάνε.

Η δίκη διεκόπη για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου καθώς προέκυψε ζήτημα με τους συνηγόρους νομικής βοήθειας που εκπροσωπούν κρατούμενους κατηγορούμενους οι οποίοι απέχουν.