«Κιβωτός του Κόσμου»: «Αδύνατον μία ‘χιονοστοιβάδα’ καταγγελιών να είναι ψεύτικη», τονίζει ο Απόστολος Λύτρας

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Αδύνατον μία ‘χιονοστοιβάδα’ καταγγελιών να είναι ψεύτικη», τονίζει ο Απόστολος Λύτρας

Ο γνωστός ποινικολόγος καταμερίζει σε ποιους αναλογούν οι ευθύνες και όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια για τους ξυλοδαρμούς των παιδιών

Συγκλονισμένη και σοκαρισμένη είναι για μία ακόμη φορά η ελληνική κοινωνία με όσα γίνονται τους τελευταίους. Αυτή την φορά στο προσκήνιο είναι οι καταγγελίες τόσο για την σεξουαλική κακοποίηση αγοριού στην «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά και τους ξυλοδαρμιύς και τις άσχημες συνθήκες γιατα παιδιά. Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, εξέφρασε την σιγουριά ότι τόσες καταγγελίες δεν μπορεί να είναι ψεύτικες.

Ο δικηγόρος αρχικά επισήμανε πως πρέπει να διαπιστώσουμε εάν οι καταγγελίες ευσταθούν και μετέπειτα ξεκαθάρισε πως οι κακοποιήσεις των παιδιών, που είναι αδικήματα πλημμεληματικού βαθμού αφορούν τους δράστες και δεν αποτελεί ευθύνη του Δ.Σ της «Κιβωτού» ή του επικεφαλής.

«Εάν είναι κατ’ εντολή αλλάζει το θέμα, υπάρχει ευθύνη αυτού που δίνει την εντολή», τόνισε ο Απόστολος Λύτρας στην εκπομπή «Live News» του Μεγα.

Σε ό,τι αφορά την ασέλγεια και πάλι θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε αυτόν που τη διέπραξε, σημείωσε ο δικηγόρος. «Ήρθε σε επαφή μαζί μου οικογένεια Σύριων, μέσω του γραμματέα της Συρίας. Οι άνθρωποι είναι μουσουλμάνοι και η καταγγελία αναφέρει πως φοράνε στο ένα κοριτσάκι τους σταυρό και το έχουν υποχρεώσει να το φοράει» αποκάλυψε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο οικονομικής ατασθαλίας ο δικηγόρος τόνισε πως την ευθύνη την έχει το Διοικητικό Συμβούλιο και η πρόεδρος της «Κιβωτού».

«Από την εμπειρία μου, είναι αδύνατον μία “χιονοστοιβάδα” καταγγελιών να είναι ψεύτικη, να είναι όλα οργανωμένα…είναι πολύ δύσκολο», τόνισε ο δικηγόρος.