Κιβωτός του Κόσμου: «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν»

Κιβωτός του Κόσμου: «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν»

Οι υπεύθυνοι της δομής της τότε 17χρονης εγκύου της είπαν, ότι μόλις γεννήσει, θα της πάρουν το παιδί να το δώσουν σε ανάδοχη οικογένεια

Για τον σκληρό τρόπο που της φέρθηκαν, όταν έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κάνει άμβλωση, μίλησε πρώην φιλοξενούμενη της «Κιβωτού του Κόσμου», η οποία σήμερα είναι 20 ετών.

Ήταν 17 ετών, όταν φιλοξενούνταν σε μία από τις δομές της «Κιβωτού». «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν… Το πάλεψα μόνη μου» αποκαλύπτει η πρώην τρόφιμος. Όπως αναφέρει, της εξηγούσαν, πως πρόκειται για κακιά πράξη και δεν το δέχονταν. «Μου έλεγαν "αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ, γιατί είσαι παιδί. Θα στο πάρουμε, όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη, θα μπορείς να το πάρεις πίσω". Eγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» προσθέτει.

Όταν η 20χρονη έγινε 18 ετών, όπως λέει, δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό, όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν και την άφησαν στο δρόμο αβοήθητη. Η 20χρονη σήμερα Ευγενία μίλησε στην εκπομπή Live News, εξιστορώντας όλη την εμπειρία της στην «Κιβωτό του Κόσμου». Η Ευγενία βρέθηκε για πρώτη φορά στη δομή στα 9 της χρόνια μαζί με τα τρία αδέρφια της. «Ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί» δηλώνει, ευχαριστώντας ωστόσο τον πατέρα Αντώνιο, γιατί όπως λέει, προς εκείνη φέρθηκε πολύ όμορφα. «Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εγώ τον στηρίζω αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να μην γνώριζε πολλά απ’ όσα συνέβαιναν στην "Κιβωτό", αλλά σίγουρα η αλήθεια θα φανερωθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η πρώην τρόφιμος περιέγραψε στη συνέχεια και ένα περιστατικό, ενώ βρισκόταν στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα. «Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας και εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα "βοήθεια". Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε, η υπεύθυνη της δομής την απέλυσε».

Ένα βράδυ η Ευγενία πήγε στη δομή της Χίου, με αποτέλεσμα να χωριστεί από τα αδέρφια της και να μην τα ξαναδεί. «Εκεί με κρατούσαν για μήνες κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, γιατί με θεωρούσαν κακιά επιρροή για τα υπόλοιπα παιδιά» αναφέρει. Επίσης, ερωτώμενη για τους γονείς της, αποκαλύπτει πως από την ημέρα που μπήκε στην «Κιβωτό», έχει χάσει κάθε επαφή μαζί τους και όπως δηλώνει «είναι καλύτερα έτσι».

Μιλώντας για την περίοδο που έμεινε έγκυος, λέει πως ουσιαστικά η «Κιβωτός» της είχε ξεκαθαρίσει, πως εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση, επιλέγει αυτόματα να προχωρήσει σε έναν δρόμο μόνη της. Ωστόσο, εκείνη επέμεινε στην απόφασή της και προκειμένου να προχωρήσει στην άμβλωση, παρενέβη η Εισαγγελία, καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί ακόμη. «Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στη δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν "Χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα"» αναφέρει.

«Δεν θα πω "να τους τιμωρήσει ο Θεός" ή "από τον Θεό θα το βρουν", θα πω πως ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει και ό,τι είναι να κάνει, θα το κάνει» λέει χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας πως δεν της επιτρέπουν να έχει επικοινωνία με ένα από τα αδέρφια της και δεν γνωρίζει καν σε ποια δομή βρίσκεται. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είμαι σίγουρη πως βρίσκεται σε απομόνωση, γιατί έχω μάθει πως έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα» συμπληρώνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...