«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πάτερ Αντώνιος είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο»

«Κιβωτός του Κόσμου»: «Ο πάτερ Αντώνιος είπε να κάνουν έκτρωση σε έγκυο»

Ο 20χρονος Κωνσταντίνος, που έφυγε από τη δομή, εξιστορεί όσα έζησε

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ο 20χρονος Κωνσταντίνος, πρώην φιλοξενούμενος της Κιβωτού, ο οποίος από την ηλικία των 11 έως 15 ετών ήταν τρόφιμος της δομής στον Κολωνό, μίλησε στο Mega

«Εγώ ήμουν στην Κιβωτό του Κόσμου στον Κολωνό όταν ήμουν 11 ετών, μέχρι τα 15. Μετά, αρχές Σεπτεμβρίου, με πήγαν στο παράρτημα της Χίου. Έχω δει να χτυπάνε παιδιά, έχω δει δύο – τρεις παιδαγωγούς. Δεν ήταν παιδαγωγοί, ήξεραν τον πατέρα Αντώνιο από μικρά παιδιά και μετά τους πρότεινε να δουλέψουν ως παιδαγωγοί. Ήταν φίλοι του, είχαν γνωριστεί από παλιά που παίζανε μπάσκετ» είπε.

«Με πήγαν με το ζόρι, όχι με τη θέλησή μου. Μας κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο για μία εβδομάδα, μετά μας δίνανε νερό και ψωμί. Όταν ήμουν στη Χίο και είχα τελειώσει την Β’ Λυκείου μου είπαν "δεν θα την τελειώσεις και θα κάνεις δουλειές στο ΕΠΟΣ. Δεν είσαι καλός μαθητής, τι το θες το σχολείο; Έλα να δουλέψεις πάνω σαν εργαζόμενος"».

«Είπε σε έγκυο να της κάνουν έκτρωση»

Όπως είπε για την εργασία που έκαναν στη δομή οι τρόφιμοι πληρώνονταν 10 λεπτά την ώρα. Ακόμη, ο 20χρονος αναφέρθηκε σε μία έγκυο για την οποία ο πάτερ Αντώνιος είχε ζητήσει να προχωρήσει σε άμβλωση.

«Ήταν σε δωμάτιο και της απαγόρευσαν να έχει επικοινωνία με κανένα άτομο. Μόλις κατάλαβαν οι παιδαγωγοί ότι ήταν φουσκωμένη η κοιλιά της την πήγαν στο νοσοκομείο να δουν τι έχει και ήταν έγκυος και μετά ο πάτερ Αντώνιος είπε να της κάνουν έκτρωση» είπε.

Ο Κωνσταντίνος αποφάσισε να φύγει από τη δομή.

«Έχει ξεχειλίσει η οργή μου»

Μητέρα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και κατήγγειλε πως όσο εκείνη βρισκόταν στο νοσοκομείο είχε ζητήσει να έρθει ο γιος της, όμως δεν τον άφησαν.

«Ο πατέρας Αντώνιος με απέφευγε. Τον είχα ζητήσει πολλές φορές, μου έλεγαν ότι είναι απασχολημένος. Μου έλεγαν οι παιδαγωγοί όλο ψέματα, ότι το παιδί περνάει καλά εδώ. Με κορόιδευαν μπροστά στα μάτια μου. Έχει ξεχειλίσει η οργή μου. Το παιδί με πήρε τηλέφωνο και μου είπε "μαμά, πάρε με, δεν αντέχω πλέον"» ανέφερε.