«Κιβωτός του Κόσμου»: Τέσσερα πρόσωπα στο μικροσκόπιο των αρχών – Ο ρόλος των ταξιδιών εκτός Αθηνών

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τέσσερα πρόσωπα στο μικροσκόπιο των αρχών – Ο ρόλος των ταξιδιών εκτός Αθηνών

Tρεις είχαν υπάρξει ως παιδιά φιλοξενούμενοι της Κιβωτού, μέχρι που μετά από πολλά χρόνια αποφασίστηκε να παραμείνουν στις δομές ως εργαζόμενοι

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα από την «Κιβωτό του Κόσμου».

Πρόκειται για ένα στέλεχος και τρεις υπαλλήλους, άντρες που ζούσαν από παιδιά στην Κιβωτό και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Σε τέσσερα πρόσωπα από την Κιβωτό του Κόσμου εστιάζει η έρευνα μετά τις καταγγελίες για κακοποιήσεις ανηλίκων σε δομές της σε Αθήνα και Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρώτο είναι στέλεχος της ΜΚΟ σε βάρος του οποίου υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών που φιλοξενούνταν στη δομή.

Το στέλεχος αυτό ταξίδευε σε όλες τις δομές της Κιβωτού στην Ελλάδα, στο μικροσκόπιο θα μπουν επισκέψεις του σε τουλάχιστον δύο δομές εκτός Αθηνών.

Τα άλλα τρία πρόσωπα που μπαίνουν στο μικροσκόπιο είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό». Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πρώτου στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου» που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

δύο είναι οι καταθέσεις - κλειδιά στην υπόθεση. Η πρώτη είναι ενός ενήλικα σήμερα, ο οποίος καταγγέλλει στην κατάθεσή του μία κακοποιητική συμπεριφορά από στέλεχος της «Κιβωτού».

Η δεύτερη από ένα ανήλικο αγόρι, το οποίο φέρεται να περιγράφει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης άλλου παιδιού.