«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα καταγγελία-σοκ μητέρας για κακοποίηση των παιδιών της σε δομή

«Κιβωτός του Κόσμου»: Νέα καταγγελία-σοκ μητέρας για κακοποίηση των παιδιών της σε δομή

«Ενώ κατάφερα και έβγαλα δικαστική απόφαση, δεν με αφήνανε να δω τα παιδιά μου, με αποτέλεσμα ζήτησα τη βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με νέες καταγγελίες για κακοποίηση ανηλίκων από στελέχη της Μη κυβερνητικής Οργάνωσης να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Μία μητέρα δύο παιδιών που φιλοξενούνται σε δομή της Οργάνωσης, μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και κατήγγειλε, ότι τα παιδιά της τα είχαν χτυπήσει και τους στερούσαν ακόμη και το φαγητό, ενώ υποστήριξε, ότι θύματα τέτοιων κακοποιητικών πρακτικών έχουν πέσει και άλλα παιδιά μέσα στη δομή. «Έχω κάνει κι εγώ μήνυση για κακοποίηση. Είχανε χτυπήσει το ένα παιδί» λέει αυτή η γυναίκα και προσθέτει:

«Μου είχε πει ότι τον χτύπησαν στο κεφάλι και είχε αιμορραγία. Τον πήγανε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, για να το κρύψουνε όλο αυτό. Δεν έτρωγε καθόλου. Μία φορά την εβδομάδα. Μου έλεγε το παιδί, ότι δεν τα ταΐζουνε τέλος πάντων και είχε αδυνατίσει πάρα πολύ. Ενώ κατάφερα και έβγαλα δικαστική απόφαση, δεν με αφήνανε να δω τα παιδιά μου, με αποτέλεσμα ζήτησα τη βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη. Και δεν το κάνουνε μόνο στα δικά μου τα παιδιά.

Προσπαθούσαν απλά να απομακρύνουν τους γονείς από τα παιδιά. Φανταστείτε δηλαδή τι μπορούν να φθάσουν να κάνουν, από τι στιγμή που δουν πως κάποιος μίλησε, γιατί εμένα με είχαν απειλήσει πάρα πολλές φορές. Έχω απευθυνθεί σε ψυχολόγους, γιατί καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό ήταν πολύ δύσκολο που βιώσανε, οπότε έχω ζητήσει τη βοήθεια ψυχολόγων, γιατί δεν θέλω να τραυματιστεί η ψυχολογία των παιδιών».