Ηράκλειο: Ένοχοι παππούς και γιαγιά για αποπλάνηση της 3χρονης εγγονής τους

Ηράκλειο: Ένοχοι παππούς και γιαγιά για αποπλάνηση της 3χρονης εγγονής τους

Καταδικάστηκαν και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο

Αηδία προκαλεί η υπόθεση που εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με κατηγορούμενους τον παππού και τη γιαγιά ενός 12χρονου σήμερα κοριτσιού. Πρόκειται για δύο μεσήλικες από το Ηράκλειο, με τον μεν παππού να αντιμετωπίζει την κατηγορία της αποπλάνησης της εγγονής του και τη γιαγιά να κατηγορείται για συνέργεια στην κατηγορία της αποπλάνησης καθώς της αποδίδεται ότι γνώριζε….

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης έκρινε ένοχους και τους δύο, διατηρώντας τις πρωτόδικες ποινές. Στον παππού επιβλήθηκε και πάλι δεκαετής ποινή κάθειρξης και επιστρέφει στη φυλακή και στη γιαγιά επιβλήθηκε τριετή ποινή φυλάκισης. Και οι δύο ήταν απόλυτα αρνητικοί για όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι το κοριτσάκι όσο έμενε κοντά τους ήταν ένα χαρούμενο παιδί που αγαπούσε τους παππούδες του και έπαιζε μαζί τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το 2013 και ενώ το παιδάκι ήταν μόλις 3 ετών, υπήρξε ανώνυμη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού περί ακατάλληλου περιβάλλοντος για το κοριτσάκι, μετέδωσε το cretalive.

Υπήρξε κοινωνική έρευνα και τελικώς το παιδί απομακρύνθηκε από το βιολογικό οικογενειακό περιβάλλον του και στην πορεία δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια που το αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και στοργή.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τον πρώτο καιρό το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα στο λόγο, όμως με τις κατάλληλες συνεδρίες, παρουσίασε θεαματική πρόοδο και άρχισε να μιλάει. Οι κουβέντες του όμως ανησύχησαν τους θετούς γονείς καθώς το παιδί περιέγραφε, με όλη την αθωότητα του, ανάρμοστες συμπεριφορές του παππού προς εκείνον. Έτσι έκριναν ότι έπρεπε όλο αυτό να διερευνηθεί αρμοδίως. Και έτσι η υπόθεση έφθασε στη δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι ο παππούς είχε καταδικαστεί στο παρελθόν και για αιμομιξία, αν και στην πορεία η καταγγέλλουσα φέρεται να ανακάλεσε, αποδίδοντας το περιεχόμενο της καταγγελίας σε νεανική επιπολαιότητα.