Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται αύριο για τις κατηγορίες της δολοφονίας της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται αύριο για τις κατηγορίες της δολοφονίας της Μαλένας και της Ίριδας

Ο συνήγορός της Αλέξης Κούγια έδειξε την υπερασπιστική γραμμή κάνοντας λόγο σε δηλώσεις του για «ξεφτλίκια»

Ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της κατηγορούμενης για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου θα απολογηθεί αύριο 16 Νοεμβρίου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η 34χρονη κατηγορούμενη, η οποία έχει ήδη κριθεί προφυλακιστέα για την υπόθεση της Τζωρτζίνας.

Η υπερασπιστική γραμμή βασίζεται στην αποδόμηση του πορίσματος των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, καθώς όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, θα υποστηρίξει ότι πρόκειται για μια έκθεση ιδεών των δύο διακεκριμένων ιατροδικαστών, που δεν ενοχοποιεί την 34χρονη. Ακόμη, θα υποστηρίξει, ότι η αλήθεια για τους θανάτους των παιδιών αποτυπωνόταν στα αρχικά ιατροδικαστικά πορίσματα, που τους απέδιδαν σε παθολογικά αίτια και θα ισχυριστεί, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ενοχή της πελάτισσάς του.

Η Μαλένα πέθανε τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της να αποδίδεται αρχικά σε ηπατική ανεπάρκεια. Το κορίτσι είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο της λευχαιμίας και πέθανε μια μέρα πριν οι θεράποντες ιατροί, οι οποίοι ήταν ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της υγείας της, της δώσουν εξιτήριο. Οι ιατροδικαστές που επαναξιολόγησαν τα στοιχεία, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως όλα τα ευρήματα ήταν συμβατά με θάνατο από ασφυξία, με την 34χρονη να κατηγορείται, πως ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα στη ζωή της κόρης της μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Μάλιστα, όπως κατέληξαν οι επιστήμονες, τα σημάδια στο πρόσωπο της μικρής προήλθαν από γυναικεία νύχια, από το χέρι που της έφραξε το στόμα και τη μύτη μέχρι να ξεψυχήσει.

Η μικρή Ίριδα πέθανε τον Μάρτιο του 2021 στην κούνια του σπιτιού της. Μέσα στο σπίτι εκείνο το μοιραίο βράδυ βρισκόταν η μητέρα, η αδελφή της και η 8χρονη Τζωρτζίνα, που τότε ήταν υγιέστατη. Ο θάνατος του βρέφους αποδόθηκε αρχικά σε μια σπάνια καρδιολογική πάθηση, την αγενεσία φλεβόκομβου, όμως στο τελικό πόρισμα των δύο ιατροδικαστών γίνεται ξεκάθαρα λόγος για δολοφονία. Στο βρέφος έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις, που βγήκαν καθαρές, ενώ αντίστοιχα οι ιστολογικές εξετάσεις ανέδειξαν εξαγγειώσεις εγκεφαλικών κυττάρων λόγω έλλειψης οξυγόνου, ένα εύρημα που παραπέμπει σε θάνατο από ασφυξία.

«Προκατασκευασμένη δίωξη, το έχετε ξεφτιλίσει»

Μιλώντας στο Mega ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «ξεφτλίκια» στην υπόθεση που δε θα αφήσει αναπάντητα. «Σήμερα βγήκε η απόφαση της προέδρου Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία απαγορεύεται να πειράζει κάποιος το τεκμήριο αθωότητας, απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται έγγραφα της δικογραφίας, απαγορεύεται να βγαίνουν φωτογραφίες, να αναφέρονται ονόματα και εδώ το έχετε ξεφτιλίσει, έχει υποκαταστήσει τα δικαστήρια, είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην ελληνική κοινωνική πραγματικότητα. Έχουν φτάσει στο σημείο οι τρεις τακτικοί δικαστές να το καταδικάζουν, δεν το έχω ξαναδεί ποτέ αυτό» είπε

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου συνέχισε λέγοντας: «Στην υπόθεση θα δείτε ανατροπές. Αυτό το κωμικό κατασκεύασμα των Καρακούκη και Καλόγρηα, οι δικοί μας τεχνικοί σύμβουλοι το έχουν καταξευτυλίσει και το έχουν καταρρακώσει. Οι δύο αυτοί ιατροδικαστές αυτοδιορίστηκαν. Το έχετε ξανακούσει αυτό; Επέλεξαν για να γνωμοδοτήσει μια ειδική, σπάνια παιδική ασθένεια, έναν καρδιολόγο φίλο τους. Επέλεξαν έναν άλλον γιατρό από τη Θεσσαλονίκη, παθολογοανατόμο, που εφάρμοσε μια μέθοδο, η οποία δεν υπάρχει ποτέ, πουθενά. Δεν έχει υπάρξει ποτέ τέτοια ουσία να χρησιμοποιείται σε καμία παθολογοανατομική εξέταση».

«Αυτό το ξεφτιλίκι της ελληνικής δικαιοσύνης δε θα το επιτρέψω ποτέ. Θα έχουμε εκπλήξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου. Δεν υπάρχει κανένα πόρισμα, μια ιατροδικαστική γνωμοδότηση είναι. Πήγαν να καταστρέψουν επιστήμονες, που κάθε μέρα κάνουν νεκροψία και νεκροτομή, με μια ιατροδικαστική γνωμοδότηση που είναι δυστυχώς αντιγραφή του πορίσματος της αστυνομίας, έφτιαξαν ένα σενάριο» υποστήριξε ο δικηγόρος και κατέληξε: «Η υπόθεση Πισπιρίγκου είναι μια υπόθεση πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης μέχρι τώρα, με ανθρώπους που εξυπηρέτησαν άλλους σκοπούς. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ για την παρέμβαση Τσιάρα, του υπουργού Δικαιοσύνης, την ανεπίτρεπτη παρέμβαση. Τέτοια προκατασκευασμένη δίωξη σε γυναίκα δεν έχω δει ποτέ».