Χρυσή Αυγή :Συγκλονίζει η μαρτυρία – «Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα, αυτός με μαχαίρωσε»

Χρυσή Αυγή :Συγκλονίζει η μαρτυρία – «Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα, αυτός με μαχαίρωσε»

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν δυο αστυνομικοί οι οποίοι βρέχθηκαν το μοιραίο βράδυ στο σημείο της δολοφονίας

Με το εδώλιο των κατηγορουμένων, σχεδόν, κενό συνεχίστηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν δυο αστυνομικοί οι οποίοι βρέχθηκαν το μοιραίο βράδυ στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ ο οποίος ήταν μεταξύ των οκτώ αστυνομικών που κλήθηκαν να μεταβούν στο Κερατσίνι μετέφερε στους δικαστές τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν όπως ο ίδιος τα έζησε αλλά και τη στιγμή που ο άτυχος μουσικός υπέδειξε τον δολοφόνο του.

«Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα.. Αυτός με μαχαίρωσε» μου είπε «εξηγώντας πως λίγο νωρίτερα είχε δει τον Γιώργο Ρουπακιά "να διαπληκτίζεται " με τον μουσικό».

Ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο την «εικόνα» οχλαγωγίας που αντιμετώπισαν η οποία του προκάλεσε «άγχος και φόβο».

«Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται . Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Πάω να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα γκλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από το. Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες.

Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει, προς το αυτοκίνητο του. Ο Φυσάς προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω.

Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα , μου δείχνει το τραύμα και μου λέει «Όχι εμένα! (σ.σ. να σταματήσεις εννοούσε) αυτός με μαχαίρωσε» .Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε, κατέθεσε.

Ο αστυνομικός εκτίμησε πως «θα μπορούσε να ήταν εμψυχωτική» για τον Γιώργο Ρουπακιά η συμπεριφορά των ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και αμέσως μετά το «χτύπημα» έφυγαν προς την ίδια κατεύθυνση .

Πρόεδρος: Αν ο Φύσσας δεν έδειχνε το τραύμα του ο Ρουπακιάς θα έφευγε;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Τους άλλους γιατί τους αφήσατε ;

Μάρτυρας: Θα τον συλλαμβάναμε. Αρχικά θέλαμε να δούμε τι έχει γίνει.

Αναφερόμενος δε στις κινήσεις του Γιώργου Ρουπακιά ο μάρτυρας είπε πως «πήγαινε στο αμάξι ήρεμα. Δεν ήταν αγχωμένος σαν ένας άνθρωπος που έχει μαχαιρώσει έναν άλλον».

Ο μάρτυρας περιέγραψε ότι λίγο νωρίτερα έξω από την καφετέρια Κοράλλι είδε άτομα μαυροντυμένα με ρόπαλα.

Όπως ανέφερε κάποιος που δήλωσε αστυνομικός είπε στον επικεφαλής της ομάδας του, ότι " κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με χρυσαυγίτες και «εντάξει έληξε» .

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πλησίασε στην ομάδα των συγκεντρωμένων και τους ζήτησε να διαλυθούν,πλην όμως " δεν μου έδωσε κανείς σημασία".

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας αστυνομικός της Άμεσης Δράσης ο οποίος, όπως είπε, έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, ενώ «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον».

Ο μάρτυρας περιέγραψε πως είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά».

Ο αστυνομικός δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων σχετικά με την εντολή που έλαβαν και αν το κέντρο ενημέρωσε για συμπλοκή με ανάμειξη χρυσαυγιτών ή οπαδική.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως ο ίδιος εξέλαβε πως η συμπλοκή ήταν οπαδικού τύπου καθώς την συνέδεσε με τον ποδοσφαιρικό συμφώνα που είχε προηγηθεί.