Άκης Τσοχατζόπουλος: Λεηλάτησαν την πολυτελή μεζονέτα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Δείτε βίντεο

Άκης Τσοχατζόπουλος: Λεηλάτησαν την πολυτελή μεζονέτα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Δείτε βίντεο

Το τριόροφο έχει περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο - Ξήλωσαν μέχρι και τμήμα του ξύλινου πατώματος

Εικόνα απόλυτης καταστροφής επικρατεί στην άλλοτε πολυτελή τριόροφη μεζονέτα του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη, αφού άγνωστοι που μπήκαν μέσα σε αυτήν, την λεηλάτησαν αφαιρώντας ακόμη και τμήμα από το ξύλινο πάτωμα στο γραφείο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Την αποκάλυψη έκανε ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, στην εκπομπή «Το Πρωινό». Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, το σπίτι το οποίο έχει δημευθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, είναι μια μεζονέτα τριών επιπέδων, με εμβαδόν 200 τ.μ. ανά όροφο και συνολικό εμβαδόν 600 τ.μ. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού τα προηγούμενα χρόνια ανερχόταν σε 7.000 ευρώ ανά τ.μ., ενώ σήμερα υπολογίζεται πως έχει αυξηθεί σε πάνω από 10.000 ευρώ ανά τ.μ.

Όπως σημείωσε ο δικηγόρος, η οικογένεια Τσοχατζόπουλου απώλεσε την κυριότητα του ακινήτου, αλλά έχει τα κλειδιά για το σπίτι και μέχρι να αξιοποιηθεί από το Δημόσιο, θα μπορούσε και να μένει μέσα, αλλά η Βίκυ Τσοχατζοπούλου έχει επιλέξει να μην έχει σχέση με το σπίτι αυτό και να μένει σε ένα μικρότερο. Στην εκπομπή προβλήθηκαν φωτογραφίες, που δείχνουν αναστατωμένο το εσωτερικό του σπιτιού του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς όπως υποστηρίζει η πλευρά της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, το σπίτι έχει λεηλατηθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την χήρα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, από το σπίτι λείπουν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων πανάκριβα έπιπλα, ενώ έχουν λεηλατηθεί και ντουλάπια, όπου διατηρούσε το αρχείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ενώ έχει ξηλωθεί ακόμη και το πάτωμα σε συγκεκριμένο σημείο. Ο δικηγόρος είπε, ότι «ο Άκης κατάφερε να ανακτήσει μέρος του αρχείου του, μετά από την αποφυλάκιση του. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι που φοβούνται, θεώρησαν ότι στο σπίτι θα υπήρχαν στοιχεία και μπήκαν στο σπίτι και το λεηλάτησαν, ξήλωσαν μέχρι και τα πατώματα εκεί που είχε το γραφείο του ο Άκης Τσοχατζόπουλος».

Τόνισε πάντως, πως «το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. Αυτοί που έχουν κλειδιά είναι γνωστοί και αυτοί είναι οι πρώτοι ύποπτοι», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες, με κλοπές αντικειμένων, αλλά το βασικό είναι πως δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία από το αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου».