Ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα για τον Ανδρέα Πάτση και συγγενικά του πρόσωπα

Ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα για τον Ανδρέα Πάτση και συγγενικά του πρόσωπα

Ο οικονομικός εισαγγελέας αναμένει και τη διαβίβαση του πορίσματος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες του βουλευτή

Την ώρα που ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης, αναμένει την διαβίβαση του πορίσματος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες του βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, η έρευνα της δικαιοσύνης που έχει ήδη διαταχθεί, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η εισαγγελική παραγγελία για την προκαταρκτική εξέταση έχει διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, προκειμένου να διενεργηθεί ο πρώτος έλεγχος των οικονομικών στοιχείων. Δύο επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς, υπό την εποπτεία εισαγγελέα Εφετών, βάζουν στο «μικροσκόπιο» τους τον βουλευτή, αλλά και τα στενά συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία θα ελεγχθούν για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και κάθε άλλο αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα ερευνηθεί εάν υπάρχει σχέση των συγκεκριμένων προσώπων με offshore και εισπρακτικές εταιρίες ή την αγορά «κόκκινων» δανείων.