Βαρυμπόμπη: Απολογείται ο 26χρονος για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μάρκου

Βαρυμπόμπη: Απολογείται ο 26χρονος για την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μάρκου

Τι ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνει σήμερα ο 26χρονος ο οποίος κατηγορείται για την αιματηρή επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου έξω από καντίνα στη Βαρυμπόμπη.

Ο νεαρός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, φέρεται να «χτύπησε» με μαχαίρι περίπου 18 φορές τον επιχειρηματία ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται ενώ έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο 26χρονος ο οποίος παραδόθηκε στις αρχές δυο εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζεται μετανιωμένος ενώ φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των αρχών, φέρεται να προβάλλει τον ισχυρισμό πως αντέδρασε όταν το θύμα πρώτο τον χτύπησε πισώπλατα. Μάλιστα, εμφανίζεται να επιμένει πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον επιχειρηματία. Οι γιατροί, πάντως, έχουν χαρακτηρίσει «εκτελεστικές» τις μαχαιριές που δέχτηκε το θύμα σημειώνοντας πως «ζει από θαύμα» καθώς τα τραύματα ήταν πολύ βαθιά και κινδύνευσε η ζωή του καθώς «χτυπήθηκαν» αρτηρίες.

Χθες το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε ο 19χρονος ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός του 26χρονου. Ο νεαρός μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο 19χρονος στην απολογία του φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία της συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ισχυρίστηκε πως ο ρόλος του περιορίστηκε στο ότι περίμενε στο αυτοκίνητο του τον 26χρονο φίλο και συγκατηγορούμενο του.