Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Μάχη» για να σωθεί το αριστερό μάτι του 36χρονου – «Είναι διεστραμμένη»

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: «Μάχη» για να σωθεί το αριστερό μάτι του 36χρονου – «Είναι διεστραμμένη»

Σύντομα θα υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων - «Έχει δημιουργήσει στο παρελθόν με πολλές οικογένειες προβλήματα», είπε για την 38χρονη ο αδερφός του θύματος

Με σοβαρό πρόβλημα στο αριστερό μάτι, το οποίο κινδυνεύει το χάσει νοσηλεύεται στο Θριάσιο το θύμα της επίθεσης καυστικό υγρό στο Ηράκλειο από την σύζυγό του.

Οι γιατροί αναμένεται να ξεκινήσουν σειρά επεμβάσεων και για τα υπόλοιπα εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα του, ενώ ο αδερφρός του 36χρονου λέει ότι πρόκειται για μία «εμμονική και διετραμμένη γυναίκα» για την 38χρονη που έκανε την επίθεση.

Η κατάσταση της υγείας του άντρα κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο αριστερό του μάτι που έχει υποστεί μεγάλη βλάβη στον κερατοειδή με τους γιατρούς να δίνουν τεράστια μάχη για να το σώσουν, καθώς το καυστικό υγρό έχει κάνει μεγάλη ζημιά.

Εκτεταμένα και βαθιά εγκαύματα όμως έχει υποστεί στο πρόσωπό του και στο υπόλοιπο σώμα του. «Θα προχωρήσουμε σε χειρουργείο, τις επόμενες μέρες άμεσα θα προσπαθήσουμε και αύριο. To έγκαυμα είναι βαθύ, είναι μεγάλο, αφορά μία πλευρά του προσώπου, το λαιμό , τον θώρακα, την πλάτη και τμήματα από το χέρι» περιγράφει η Μαρία Καλοφώνου, Διευθύντρια Tμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο.

Στο νοσοκομείο ήταν από νωρίς το πρωί μαζί με τους συγγενείς του θύματος ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. «Θα πρέπει να αρχίσει αυτή η σειρά των ιδιαίτερα επώδυνων επεμβάσεων αισθητικού χαρακτήρα ώστε αν είναι δυνατόν να βελτιωθεί η εικόνα του προσώπου του, γιατί σχεδόν όλο το πρόσωπό του δεν βλέπεις τίποτε άλλο παρά ένα μαύρο πράγμα και το ίδιο βλέπεις και στο σώμα του ολόκληρο δηλαδή είναι μία εικόνα που σε σοκάρει» είπε ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα γίνει το πρώτο χειρουργείο στο μάτι του θύματος από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο ενώ θα γίνει και η πρώτη αντιμετώπιση των εγκαυμάτων που φέρει στη αριστερή πλευρά του προσώπου του και στο υπόλοιπο σώμα του.

 «Η γυναίκα αυτή είναι εμμονική, είναι διεστραμμένος σαν άνθρωπος»

Ο αδερφός του θύματος σοκαρισμένος από την επίθεση μίλησε αποκλειστικά στο Star και την Κατερίνα Ρίστα.

Όπως ανέφερε η 38χρονη είχε παθολογική ζήλια για τον αδερφό του και αποκάλυψε τη σχέση που είχε το ζευγάρι από την πρώτη ημέρα που γνωρίστηκαν. «Η γυναίκα αυτή είναι εμμονική, είναι διεστραμμένος σαν άνθρωπος, έχει δημιουργήσει στο παρελθόν με πολλές οικογένειες προβλήματα και το κουλούρι γύρισε τώρα σε εμάς» είπε ο αδερφός του θύματος.

Δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αδερφός του αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση κινδυνεύοντας να χάσει το μάτι του από την επίθεση με το καυστικό υγρό.

Τονίζει ότι η 38χρονη τον ζήλευε συνεχώς. «Του αδερφού μου του είχε παθολογική ζήλεια. Όλο τον καιρό που τον γνώριζε και έλεγε ότι ταλαιπωριόταν, να μας αποδείξει που ταλαιπωριόταν. Ο αδερφός μου ήταν φυλακή, τον γνώρισε έγκλειστο και η σχέση ήταν από το κινητό. Να τον ψάχνει, να τον ζυγώνει κάθε βράδυ, να μπαίνε στα facebook να δει που είναι ο αδερφός μου, με τι παρέες είναι ο αδερφός μου, να κάνει εισβολές σε μαγαζιά στο Ηράκλειο να δει που είναι, με ποια είναι».

Ο Κώστας Μαρής μίλησε για το μοιραίο βράδυ: «Είχε κλείσει ένα δωμάτιο αυτή και πήγε ο αδερφός μου. Δεν ξέρω άλλη του είχε κλείσει το ραντεβού; Με την ίδια μίλησε; Γιατί τον έπαιρνε αυτή κάθε βράδυ τηλέφωνο εμμονικά. Τον κατάφερε στο τηλέφωνο αυτή και πήγε στο ξενοδοχείο. Με εμένα τα έχει γιατί θεωρεί ότι τον χωρισμό της με τον αδερφό μου τον έχω ολοκληρώσει εγώ».