Χρυσή Αυγή: «Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση. Μας επιτέθηκαν»

Χρυσή Αυγή: «Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση. Μας επιτέθηκαν»

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν: «θα είσαι ο επόμενος», κατέθεσε ο φίλος του Παύλου Φύσσα

«Πιστεύω ότι ήταν οργανωμένη η επίθεση. Είδα πως επιχείρησαν στοχευμένα». Ήταν η εικόνα που μετέφερε στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονία του.

Μουσικός ο ίδιος ήταν φίλος, στενός συνεργάτης του Παύλου Φύσσα και το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 μέλος της παρέας που δέχτηκε επίθεση.

«Η μουσική που κάνουμε είναι αντιφασιστική και αντιρατσιστική» κατέθεσε και εξήγησε πως ο Παύλος Φύσσας ήταν ο διοργανωτής πολλών εκδηλώσεων.

«Κάποια άτομα μας γνωρίζουν» είπε συμπληρώνοντας πως «όλες οι ενέργειες στόχευαν στον Παύλο».

Ο μάρτυρας συμφώνησε πως υπήρχε σύγκρουση ιδεών με τη Χρυσή Αυγή λέγοντας :«Όσοι είναι φασίστες είναι αντίθετοι με εμάς. Υπάρχει , όμως, μια διαφορά . Εμείς για τις ιδέες μας ποτέ δεν θα σκοτώναμε».

«Εγώ είδα δύο κινήσεις το αγκάλιασμα του Ρουπακιά και τις μαχαιριές στον Παύλο. Ήρθε να τον μαχαιρώσει. Μετά ξαφνικά εξαφανίστηκαν όλοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «τι έκανε ο Παύλος Φύσσας» είπε με κατηγορηματικό τρόπο: «Αμυνόταν».

«Είδα το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να έρχεται ανάποδα. Βγήκε από το αμάξι και κατευθύνθηκε απευθείας στον Παύλο. Οι άλλοι του άνοιξαν χώρο. Πήγε τον αγκάλιασε με το ένα χέρι και με το άλλο τον μαχαίρωσε» περιέγραψε συμπληρώνοντας «Δεν ήταν συμπλοκή, ήταν επίθεση. Μας επιτέθηκαν».

«Ερχόντουσαν ανά πεντάδες, χτυπούσαν, έφευγαν και ξαναγύριζαν. Με χτύπησαν και έπεσα κάτω. Οι τελευταίοι πέντε κύκλωσαν τον Παύλο. Καθώς σηκωνόμουν είδα τον Ρουπακιά. Του άνοιξαν χώρο» κατέθεσε .

Πρόεδρος: Τον περίμεναν οι άλλοι τον Ρουπακιά;

Μάρτυρας: Πιστεύω πως ναι, τον περίμεναν…

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως μόλις μαχαίρωσε θανάσιμα τον φίλο του ο Ρουπακιάς «ξεκίνησε να φύγει. Είχε μόλις ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου..» αλλά δεν τα κατάφερε γιατί είχε έρθει το περιπολικό.

Ο Δημήτρης Μελαχροινόπουλος αναφερόμενος στην φράση «ρε παιδιά! Όχι και μαχαίρια» που είπε μία αστυνομικός στο σημείο της δολοφονίας, επανέλαβε ότι οι αστυνομικοί είδαν όλο το σκηνικό και δεν έκαναν τίποτα.

Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως ο Γιώργος Ρουπακιάς «δεν θα μπορούσε μόνος να σκοτώσει» τον Παύλο Φύσσα.

«Τον αποδυνάμωσαν , του έκαναν κλοιό» τόνισε ενώ στη συνέχεια κατέθεσε πως ο Παύλος Φύσσας, λίγο πριν ξεψυχήσει, υπέδειξε το δολοφόνο του.

«O Παύλος είπε «το έκανε αυτός»» είπε ο μάρτυρας περιγράφοντας πως μετά το «χτύπημα» «μαζεύτηκε κόσμος». «Ήρθε μια νοσηλεύτρια έπιασε το σφυγμό του Παύλου και είπε αμέσως ασθενοφόρο.Πήγαμε στο νοσοκομείο εκεί μάθαμε ότι κατέληξε» ανέφερε .

Ο μάρτυρας σημείωσε πως μετά τη δολοφονία του φίλου του δεχόταν απειλές .

«Με είχαν πάρει ανώνυμα τηλέφωνα και δεχόμουν απειλές για ένα με ενάμιση χρόνο και μου έλεγαν: «θα είσαι ο επόμενος».

Ο μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από την υπεράσπιση η οποία επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του εντοπίζοντας κενά στις καταθέσεις του.