Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 31χρονου για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος πρώην παίκτριας ριάλιτι

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 31χρονου για εκδικητική πορνογραφία σε βάρος πρώην παίκτριας ριάλιτι

Μαζί του καταδικάστηκε και 28χρονη φίλη του ως διακινητής του πορνογραφικού υλικού

Ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 31χρονο, που κατηγορήθηκε για εκδικητική πορνογραφία μέσω διακίνησης βίντεο με ευαίσθητες προσωπικές στιγμές που κατέγραψε με τη σύντροφό του, πρώην παίκτρια reality παιχνιδιού.

Σε φυλάκιση 5 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκε 28χρονη φίλη του, που κατηγορήθηκε ότι ήταν η πρώτη που παρέλαβε τα επίμαχα βίντεο και τα διακίνησε σε διάφορα πρόσωπα, μέχρι που κατέληξαν έως και σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Το δικαστήριο που τους καταδίκασε για κοινοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων επέβαλε εξάλλου και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ στον καθένα.

Η 36χρονη πρώην παίκτρια reality στα τέλη του 2017, μήνες μετά το χωρισμό της με το σύντροφό της, αθλητή του bodybuilding, ενημερώθηκε από φίλη της ότι βίντεο με προσωπικές στιγμές έχουν ανέβει στο διαδίκτυο από συγκεκριμένο προφίλ, μέσω κοινωνικού δικτύου πού ανήκε στην κατηγορούμενη. Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε, ότι έστειλε τα βίντεο στην 28χρονη, η οποία δικάστηκε μέσω πληρεξούσιου δικηγόρου. Στην απολογία του ο 31χρονος ζήτησε συγνώμη και ανέφερε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι θα προκληθεί τέτοιο κακό. Οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί από το δικαστήριο που τον καταδίκασε.

Η ποινή των δύο καταδικασθέντων έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ήδη η 36χρονη έχει καταθέσει και νέα μήνυση, καθώς όπως περιέγραψε και στο δικαστήριο, βλέπει διαρκώς τα επίμαχα βίντεο να διακινούνται στο διαδίκτυο.