Χρυσή Αυγή: «Οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι» – Η μαρτυρία αστυνομικού για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα

Χρυσή Αυγή: «Οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι» – Η μαρτυρία αστυνομικού για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα

Έκανε λόγο για συντονισμένη επίθεση σε βάρος του 34χρονου μουσικού από περίπου 50 άτομα

«Οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι». Με τα λόγια αυτά επιχείρησε να εξηγήσει τις ενέργειες της ομάδας ΔΙΑΣ το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο αστυνομικός που κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για συντονισμένη επίθεση σε βάρος του 34χρονου μουσικού από περίπου 50 άτομα, νέα σε ηλικία που αποτελούσαν «όχλο».

Κι «η ομάδα ΔΙΑΣ δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον όχλο», κατέθεσε .
Ο αστυνομικός Γιώργος Ρώτας ο οποίος ήταν παρών σε όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στο Κερατσίνι, ρωτήθηκε επίμονα γιατί δεν προσπάθησε η ομάδα ΔΙΑΣ να σταματήσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής, την ώρα που κυνηγούσαν τον Παύλο Φύσσα.

«Σαν υπηρεσία εμείς είμαστε διαφορετική από αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν όχλο. Οι περισσότεροι της Χρυσής Αυγής ήταν νέοι σε ηλικία. Δεν μπορούμε εμείς σαν υπηρεσία να σταματήσουμε πενήντα άτομα. Οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρόλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα Δίας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο. Αυτό που είπα για επικινδυνότητα… δεν ήταν απλοί πολίτες..

Πρόεδρος: Αυτό σας δημιούργησε φόβο;

Μάρτυρας: Κύρια πρόεδρε και οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. Η διαφορά είναι ότι παρά το φόβο συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εισαγγελέας: Απειλούσαν τα άτομα αυτά;

Μάρτυρας: Έβριζαν.

Εισαγγελέας: Εσάς σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Έβριζαν την αστυνομία γιατί δεν τους άρεσε η παρουσία μας εκεί, προφανώς γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους.

Εισαγγελέας: Δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»... O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.