Χρυσή Αυγή: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης – Δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά

Χρυσή Αυγή: Χαιρέτισε ξανά ναζιστικά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης – Δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά

«Μην ακούτε τους αυνάνες της Αριστεράς»

Σε μια σκόπιμη προκλητική κίνηση προχώρησε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του ευρωβουλευτή χαιρέτισε ξανά ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα και μπροστά στα μάτια των δικαστών του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος απουσίαζε από τις δυο προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου , σήμερα αμέσως μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων έλαβε το λόγο, μιλώντας για «αυνάνες της Αριστεράς» , χαιρέτισε ναζιστίκα και δήλωσε υποστηρικτής του Μεταξά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε.

Η πρόεδρος από την πλευρά της, αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση του Κώστα Παπαδάκη.

«Απαγορεύονται χαιρετισμοί, επιφωνήματα και χειροκροτήματα στο δικαστήριο» είπε η πρόεδρος μετά τη νέα πρόκληση του Κ. Πλεύρη.