Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Σε όλη την διαδρομή, σε όλες τις μάχες, το πάλεψε με το ίδιο σθένος» τονίζει ο γιατρός του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Σε όλη την διαδρομή, σε όλες τις μάχες, το πάλεψε με το ίδιο σθένος» τονίζει ο γιατρός του

«Έπασχε από έναν όγκο ο οποίος έχει δύσκολη ανταπόκριση στην χημιοθεραπεία και είναι σχετικά ανθεκτικός», εξήγησε ο θωρακοχειρουργός, Κοσμάς Ηλιάδης

Ανατριχιάζει κανείς για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έκανε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης να κρατηθεί στη ζωή για να μπορέσει να βιώσει όσες περισσότερες εμπειρίες γίνεται με τα παιδιά του. Ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο είχε μεγάλο ψυχικό σθένος, όπως περιγράφει ο γιατρός του.

«Έπασχε από έναν όγκο ο οποίος έχει δύσκολη ανταπόκριση στην χημιοθεραπεία και είναι σχετικά ανθεκτικός» τόνισε ο κος Ηλιάδης προσθέτοντας πως επρόκειτο για έναν όγκο ο οποίος ως έκταση νόσου είχε προχωρήσει μέσα στον θώρακα.

«Έχοντας μιλήσει πριν από μερικές εβδομάδες με τον Αλέξανδρο, μου περιέγραψε ότι τα πράγματα είχαν δυσκολέψει αλλά είχε πάντα το σθένος να θέλει να προσπαθήσει να το ξεπεράσει και να δίνει μια αισιοδοξία να υπάρχει, για να το παλέψει», περιέγραψε ο διευθυντής της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Υγεία, Κοσμάς Ηλιάδης και γιατρός του Αλέξανδρου Νικολαΐδη μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

Οι Ογκολόγοι κατάφεραν να περιορίσουν τη νόσο ώστε να μπορέσει ο όγκος να αφαιρεθεί χειρουργικά, εξηγήσε προσθέτοντας πως εν συνεχεία ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υποβλήθηκε σε κάποιες θεραπείες εντούτοις κάποιες μεταστάσεις που είχαν ήδη γίνει συντέλεσαν στο να επέλθει το μοιραίο.

«Σε όλη την διαδρομή, σε όλες τις μάχες το πάλεψε με το ίδιο σθένος και τα ψυχικά του χαρίσματα ήταν πραγματικά ίσως σε μεγαλύτερα αποθέματα απ' ό, τι τα σωματικά», σχολίασε.

Ξεκινώντας την θεραπεία με τους ογκολόγους ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε ήδη αρχίσει να κερδίζει κάποιες μάχες ενάντια στον καρκίνο, γεγονός που τον είχε κάνει να αισιοδοξεί.

Όταν πια η κλινική του εικόνα έδειχνε πως κάτι επανεμφανίζεται και η κατάσταση γινόταν δυσκολότερη, διατήρησε την ψυχραιμία του και όπως διαφαινόταν από τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες είχε δύναμη για να το παλέψει.

Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από την απώλειά του και το τελευταίο του μήνυμα.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...