Θεσσαλονίκη: «Δεν μπορώ να ζω με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα με μαχαιρώσει»

Θεσσαλονίκη: «Δεν μπορώ να ζω με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα με μαχαιρώσει»

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε 73χρονος που ασκούσε βία σε όλα τα μέλη της οικογένειας του

Ένοχος για απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συρροή κρίθηκε ένας 73χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, ποινή την οποία μπορεί να αποφύγει, μόνο εάν εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη, σύμφωνα με τον όρο που έθεσε το δικαστήριο, για να του δοθεί αναστολή ποινής.

Η σύζυγός, η νύφη και η εγγονή του ηλικιωμένου ομογενή από τη Γεωργία κατέθεσαν στο Δικαστήριο για το βίαιο επεισόδιο που καταγράφηκε τον περασμένο Μάιο. Όλοι οι παραπάνω μαζί με τον γιο του κατηγορούμενου και τον εγγονό διαμένουν σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης. Ο ηλικιωμένος φέρεται πως χαστούκισε τη σύζυγό του και τότε επενέβησαν η νύφη και η εγγονή. Τότε ο κατηγορούμενος πέταξε το τηλεκοντρόλ στη μία και απομάκρυνε με βία την άλλη, ενώ στη συνέχεια πήγε να αρπάξει μαχαίρι από την κουζίνα.

Τι κατέθεσε η σύζυγός του

«Δεν μπορώ να ζω με τη σκέψη ότι κάποια στιγμή θα με μαχαιρώσει», κατέθεσε στο Δικαστήριο η σύζυγός του, ενώ η νύφη του τον περιέγραψε ως βίαιο άνθρωπο, τονίζοντας ότι «μένουμε με την πεθερά μου για να την προστατέψουμε». Εν μέσω λυγμών περιέγραψε το περιστατικό η εγγονή του κατηγορούμενου. «Μου έπιασε το δάκτυλο και πήγε να το σπάσει. Ήρθε ο αδελφός μου για να τον σταματήσει», κατέθεσε η μάρτυρας.

Κατά την απολογία του, ο 73χρονος χαρακτήρισε ψευδή την καταγγελία. Ισχυρίστηκε, ότι στα 51 χρόνια του έγγαμου βίου, χτύπησε μόνο τρεις φορές τη γυναίκα του, ενώ για την εγγονή του είπε, ότι μιλάει πολύ με αυθάδη τρόπο. Για το τηλεκοντρόλ είπε, ότι το πέταξε στη νύφη, επειδή άλλαξε κανάλι. Απευθυνόμενος προς τους δικαστές δε, πριν την έκδοση της απόφασης, έκανε έκκληση να μείνει στο σπίτι του, αλλά η δικαστική απόφαση τον υποχρεώνει να το εγκαταλείψει.