Λέσβος: Εντοπίστηκαν σώοι άλλοι 15 μετανάστες και ένας νεκρός από το ναυάγιο λέμβου

Λέσβος: Εντοπίστηκαν σώοι άλλοι 15 μετανάστες και ένας νεκρός από το ναυάγιο λέμβου

Τραγικός ο μέχρι τώρα απολογισμός με 18 νεκρούς και 25 συνολικά διασωθέντες

Συνολικά 15 άτομα από τα οποία 11 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, όλοι Αφρικανικής καταγωγής, εντοπίστηκαν στη Λέσβο από στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και παραδόθηκαν στις αρμόδιες αρχές., ενώ βρέθηκε και μία ακόμη σορός, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 18 νεκρούς.

Όπως υποστηρίζουν, είναι διασωθέντες του ναυαγίου που σημειώθηκε σήμερα τα χαράματα στην περιοχή Πεταλίδι της Θερμής. Σύμφωνα με τα όσα είπαν, βγήκαν στην ακτή, όταν η βάρκα τους ναυάγησε και φοβούμενοι κρύφτηκαν στα γύρω βουνά. Στο ναυάγιο της βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι Αφρικανικής καταγωγής, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 17 άτομα, 16 γυναίκες και ένα αγόρι 15 ετών. Επίσης διασώθηκαν άλλες 10 γυναίκες πολλές από τις οποίες είχαν εγκλωβιστεί στα βράχια κάτω από στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες μαρτυρίες στη βάρκα που ναυάγησε επέβαιναν περίπου 40 άτομα. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων νεκρών ή εγκλωβισμένων στις ακτές.