Η καλύτερη ώρα για να κάνεις σεξ δεν είναι αυτή που νομίζεις

Η καλύτερη ώρα για να κάνεις σεξ δεν είναι αυτή που νομίζεις

Τι λένε οι άντρες και τι οι γυναίκες

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Rutger στις ΗΠΑ, ο μέσος χρόνος που δαπανάται για ερωτικά παιχνίδια διπλασιάζεται το πρωί.

Στην ώρα αυτή συμφωνεί και προσυπογράφει και το Πανεπιστήμιο της Μόντενα στην Ιταλία, οπότε φαίνεται ό,τι το πρωί το σεξ είναι πιο απολαυστικό.

Από την άλλη, η ιστοσελίδα Lovehoney με έρευνά της πάνω σε ζευγάρια, ανέδειξε τις 19:37 ως την καλύτερη ώρα για σεξ. Μάλιστα, εξηγεί  ότι η ερωτική διάθεση ξυπνά λίγες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 16:30 και αυτό γιατί όπως επισημαίνεται λίγοι είναι αυτοί που ενεργούν αυθόρμητα σε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ.

Τι λένε οι γυναίκες

Έρευνα της ίδιας ιστοσελίδας σε 2.300 ανθρώπους, βρήκε ότι η τέλεια ώρα για σεξ σύμφωνα με τις γυναίκες είναι στις 23.21. Συγκεκριμένα, το 25% των γυναικών προτιμά τις νυχτερινές ώρες μεταξύ 11 και 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Τι λένε οι άντρες

Για την ακρίβεια η ιδανική ώρα γι’ αυτούς είναι στις 7.54 π.μ. Κατά την ανωτέρω έρευνα, το 1/3 των αντρών (28%) προτιμά τις πρωινές ώρες για σεξ (μεταξύ 6 και 9 το πρωί), ωστόσο μόλις το 11% των γυναικών νιώθουν πάθος αυτές τις ώρες.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν τρεις παράγοντες που ορίζουν την καλύτερη ώρα για να κάνει κανείς σεξ:

Να νιώθουμε μεγάλη έλξη (τη μέγιστη δυνατή) για το/τη σύντροφό μας. Όταν το κάνουμε ως αγγαρεία ή καθήκον, τότε οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας ακόμα και αν το ρολόι μας κλείνει λάγνα το μάτι.

Οι εξωγενείς συνθήκες να είναι με το μέρος μας. Για παράδειγμα, να μην επικρατεί υπερβολική ζέστη ή κρύο στην ατμόσφαιρα.

Το μυαλό μας να μην είναι αλλού. Όσο και αν έχεις πετύχει τα παραπάνω, είναι σχεδόν αδύνατο να πετύχεις καλό σεξ όταν έχεις το μυαλό σου στην ομάδα σου ή στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.