Σαντορίνη: Έκανε kite surf και χάθηκε στη θάλασσα – Τον εντόπισαν σε βραχονησίδα

Σαντορίνη: Έκανε kite surf και χάθηκε στη θάλασσα – Τον εντόπισαν σε βραχονησίδα

Ο 42χρονος βρέθηκε σώος, ωστόσο του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα επειδή έκανε θαλάσσια σπορ με απαγορευτικές καιρικές συνθήκες

Συναγερμός σήμανε στις Λιμενικές Αρχές της Σαντορίνης για έναν 42χρονο τουρίστα, ο οποίος έκανε kite surf, αλλά όπως φαίνεται, δεν υπολόγισε σωστά τις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να βρεθεί σε βραχονησίδα μεταξύ Σαντορίνης και Ανάφης.

Ο 42χρονος δεν έδωσε σημεία ζωής για αρκετή ώρα και οι οικείοι του άρχισαν να τον αναζητούν, όπως αναφέρει το cyclades24.gr. Στήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία και με ιδιωτικά σκάφη, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος, καθώς ο βρέθηκε σώος σε βραχονησίδα, όπου τον παρέσυραν οι άνεμοι. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, διότι αγνόησε τις κακές καιρικές συνθήκες και έκανε θαλάσσια σπορ με καιρικές συνθήκες έως και 7 μποφόρ, διακινδυνεύοντας ακόμη και τη σωματική του ακεραιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για ύπαρξη αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού χειριστή αετοσανίδας (kite-surf), στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Ανάφης.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιήθηκαν έρευνες προς εντοπισμό του, από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από τρία ιδιωτικά σκάφη. Ο ανωτέρω αλλοδαπός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από Ι/Φ σκάφος, στη νησίδα Άνυδρο.

Ο εν λόγω χειριστής δήλωσε καλά στην υγεία του και δεν αιτούνταν ιατρικής βοήθειας, ενώ από το Λιμεναρχείο Θήρας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων».