Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον δράστη της ληστείας μετά φόνου σε ψιλικατζίδικο της Τούμπας

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον δράστη της ληστείας μετά φόνου σε ψιλικατζίδικο της Τούμπας

Το ίδιο Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών στον 36χρονο συγκατηγορούμενό του

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε 28χρονο, κατηγορούμενο για τη φονική ληστεία σε βάρος του 44χρονου υπαλλήλου σε κατάστημα ψιλικών, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 2 μηνών στον 36χρονο συγκατηγορούμενό του που κατηγορείτο ότι κρατούσε «τσίλιες» έξω από το κατάστημα.

Ομόφωνα οι δικαστές τους έκριναν ενόχους, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών, τον πρώτο για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και τον δεύτερο για συνέργεια στη ληστεία και κατοχή ναρκωτικών (για ιδία χρήση). Σε αντίθεση με τον 28χρονο που επιστρέφει στις φυλακές, η απόφαση του Δικαστηρίου οδηγεί τον έτερο κατηγορούμενο σε καθεστώς ελευθερίας, υπό όρους, μέχρι το Εφετείο.

Το αιματηρό συμβάν έγινε τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021.

Το θύμα δέχθηκε εξ΄ επαφής πυροβολισμό, στην προσπάθειά του να αφοπλίσει τον δράστη, με τον οποίο και πάλεψε. Ο 44χρονος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου διακομίστηκε με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.