Χρυσή Αυγή: Μετά από διακοπή δυο μηνών συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο

Χρυσή Αυγή: Μετά από διακοπή δυο μηνών συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο

Αμφίβολο παραμένει αν το δικαστήριο θα μπει στην ουσία ώστε να προλάβει παραγραφές αδικημάτων

Μετά από διακοπή περίπου δυο μηνών συνεδριάζει και πάλι ,σήμερα (28/9), το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν αυτή που οδήγησε στην δίμηνη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας καθώς οι νομικοί παραστάτες του ανέφεραν πως αν και ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Χρυσής Αυγής επιθυμεί να παραστεί στο δικαστήριο η κατάσταση της υγείας του, μετά την σοβαρή περιπέτεια που είχε λόγω κορονοϊού, δεν το επιτρέπει.

Το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, από το δικαστήριο δόθηκε ο χρόνος των δυο μηνών ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών του Κέντρου Αποκατάστασης όπου παραμένει ο κατηγορούμενος ήταν απαραίτητος ώστε να επανέλθει και να καταφέρει να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση αμφίβολο παραμένει αν το δικαστήριο θα καταφέρει να μπει σήμερα στην ουσία της υπόθεσης σε μια προσπάθεια να «τρέξει» τη διαδικασία ώστε να προλάβει ενδεχόμενες παραγραφές αδικημάτων με τις οποίες είναι αντιμέτωποι κατηγορούμενοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Ήδη, από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί το ζήτημα της παρουσίας των φωτογράφων στη δικαστική αίθουσα.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας ζήτησαν να γίνει δεκτό το αίτημα λόγω της «ιστορικής σημασίας» της δίκης με την υπεράσπιση του Ιωάννη Λαγού να συμφωνεί ζητώντας ακόμη και την κινηματογράφηση της διαδικασίας. Η υπεράσπιση της Ελένης Ζαρούλια, όμως, διατύπωσε τις αντιρρήσεις της θέτοντας θέμα προσωπικών δεδομένων.