Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 55χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 8χρονης

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο 55χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος 8χρονης

Η ανήλικη έπαιζε κρυφτό με φίλους της μπροστά στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος την παρέσυρε σύμφωνα με την δικογραφία στην οικεία του

Ελεύθερους με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 55χρονος που είχε συλληφθεί ύστερα από καταγγελία, ότι προέβη σε γενετήσια πράξη σε βάρος 8χρονης, την ώρα που η ανήλικη έπαιζε με την παρέα της κρυφτό στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη πράξη (γενετήσια πράξη σε βάρος ανήλικου κάτω των 12 ετών), τονίζοντας ότι γνώριζε την ανήλικη, καθώς έπαιζε κατ' επανάληψη στην γειτονιά του και ουδέποτε κατά το παρελθόν προέβη σε ανάλογη ενέργεια. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ανήλικη έπαιζε το απόγευμα της Τρίτης με τους φίλους της μπροστά από το σπίτι τού 55χρονου, όταν εκείνος την κάλεσε κοντά του, με το πρόσχημα να την βοηθήσει να κρυφτεί. Εν συνεχεία κι ενώ της μιλούσε -πάντα σύμφωνα με τη δικογραφία- προέβη σε ασελγή πράξη εναντίον της.

Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό στους γονείς της, οι οποίοι, με τη σειρά τους, απευθύνθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. κι ακολούθησε η σύλληψη του 55χρονου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...