Ατύχημα στο Allou Fan Park: «Με τις δηλώσεις τους, είναι δίπλα στο ψέμα και απέναντι στην αλήθεια»

Ατύχημα στο Allou Fan Park: «Με τις δηλώσεις τους, είναι δίπλα στο ψέμα και απέναντι στην αλήθεια»

Για προσπάθεια δημιουργίας «ψευδέστατων εντυπώσεων» κατηγορεί την επιχείρηση ο νομικός παραστάτης των νεαρών που τραυματίστηκαν

Για προσπάθεια δημιουργίας «ψευδέστατων εντυπώσεων» κατηγορεί την επιχείρηση του «Allou Fan Park» ο νομικός παραστάτης των νεαρών που τραυματίστηκαν στο λούνα πάρκ, Βασίλης Καπερνάρος.

«Με τις δηλώσεις τους, είναι δίπλα στο ψέμα και απέναντι στην αλήθεια!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος ο οποίος επιχειρεί να απαντήσει στους ισχυρισμούς της εταιρείας.

«Είναι βέβαιο ότι παραβίασαν τη σφράγιση του χώρου από την ώρα που έγινε το συμβάν» τονίζει μεταξύ άλλων επιμένοντας πως παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν τη διαδρομή στο τρενάκι.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κάμερες, καταδεικνύει την αλήθεια του σκοπού «του κουκουλώματος». Δηλαδή, όπως ακριβώς το λένε οι ίδιοι «...Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε φωτογραφίες, ούτε βιντεοληπτικές κάμερες, ώστε να έχουμε σαφή εικόνα της αλήθειας.». Αυτό δε τους διευκολύνει να δημιουργήσουν «τη δική τους αλήθεια» όπως ο αρχικός ισχυρισμός του εκπροσώπου του», τονίζει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ως λογική-ηθική αλλά και νομική υποχρέωση ανατροπής της δημιουργίας ψευδέστατων εντυπώσεων, που προσπάθησε η επιχείρηση του «Allou Fan Park» να δημιουργήσει, με το Σαββατιάτικο δελτίο τύπου τους, το οποίο εξέδωσε, απαντούμε:

1. Είναι βέβαιο ότι παραβίασαν τη σφράγιση του χώρου από την ώρα που έγινε το συμβάν και επιλήφθηκε η αστυνομία, η οποία και μας επιβεβαίωσε το γεγονός της σφραγίσεως και της τοποθετήσεως αστυνομικού το ίδιο βράδυ, ήτοι της 6ης Σεπτεμβρίου 2022. Συνεπώς, είναι ψευδής η δήλωση τους αυτή. Τούτο δε επιβεβαιώνεται από την ίδια την ανακοίνωση της εταιρείας, στις 7 Σεπτεμβρίου, η οποία αποφεύγει να αναφέρει την ακριβή ώρα πραγματοποίηση του ελέγχου. Ο ισχυρισμός της εταιρείας του «Allou Fan Park» ότι η TUV Hellas εξέτασε «ΜΟΝΟ τη λειτουργικότητα του άνω παίγνιου» δεν αίρει το άδικο της πράξης τους. Να σημειωθεί δε ότι η επιθεωρήτρια εταιρεία «TUV Hellas», μετέβη στο χώρο του παιχνιδιού, με τη σύμφωνη γνώμη της ιδιοκτήτριας εταιρείας. Εδώ, τίθεται το εξής ερώτημα. Γιατί η TUV Hellas ήθελε σύμφωνη γνώμη της εταιρείας και δεν ενήργησε στα συνήθη καθήκοντά της;

2. Το εάν έλαβαν χώρα επιδιορθώσεις, επί του συγκεκριμένου παιχνιδιού, μετά το ατύχημα και δη μετά την επίσκεψη της εταιρεία «TUV Hellas», θα διαπιστωθεί από τους επιστήμονες αλλά , δυστυχώς, αργότερα. Πάντως, έχουν τέτοια ευρήματα από τώρα, αλλά σεβόμαστε τη μυστικότητα της διαδικασίας. Άλλωστε, εάν υπάρχουν τιμολόγια και λοιπά έγγραφα που «τεκμηριώνουν» ότι οι επισκευές έγιναν μήνες πριν, όπως ισχυρίζονται, θα έπρεπε να είναι καταγεγραμμένες όλες οι ενέργειες στο Αρχείο Λειτουργίας, Συντήρησης και Συμβάντων, το οποίο απέκρυψαν, προφανώς σκοπίμως, και δεν παρέδωσαν από την πρώτη στιγμή στην Αστυνομία, αλλά μόνο μετά από αίτηση του τεχνικού μας συμβούλου και του πραγματογνώμονα, την 9η Σεπτεμβρίου. Φυσικά, τα τιμολόγια που αναφέρουν πρέπει να είναι ήδη κατατεθειμένα στην δικογραφία. Συνεπώς, είναι ψέμα ότι, κατ’αυτούς, «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τα παραπάνω βεβαιωμένα γεγονότα.

3. Όσον αφορά τιςκάμερες και τις φωτογραφίες,ας ρίξουν μία ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στην περιγραφή του παιχνιδιού La Isla, όπου

συνέβη το ατύχημα, στην οποία οι ίδιοι έχουν αναρτήσει τις εν λόγω φωτογραφίες. Εξάλλου, υπάρχουν εξαιρετικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και όχι όπως ψευδέστατα ισχυρίζονται. Το πώς φυλάσσονται δε τόσα τετραγωνικά μέτρα χωρίς κάμερες, αυτό αποτελεί θέμα που αφορά τα αρμόδια όργανα του κράτους και τις διατάξεις περί προστασίας των επισκεπτόμενων πελατών. Άλλωστε, το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κάμερες, καταδεικνύει την αλήθεια του σκοπού «του κουκουλώματος». Δηλαδή, όπως ακριβώς το λένε οι ίδιοι «...Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε φωτογραφίες, ούτε βιντεοληπτικές κάμερες, ώστε να έχουμε σαφή εικόνα της αλήθειας.». Αυτό δε τους διευκολύνει να δημιουργήσουν «τη δική τους αλήθεια» όπως ο αρχικός ισχυρισμός του εκπροσώπου του πάρκου, ο οποίος θρασύτατα ανακοίνωσε ότι τα παιδιά σηκώθηκαν όρθια για να βγάλουν selfie.

4. Να σημειωθεί,εδώ,ότι τα βίντεο,τα πωλούσαν προς 15€ το ένα,όπουθα αποδειχθεί από τα τιμολόγια, που θα προσκομίσουν στην δικογραφία. Πιθανολογώ, ότι αυτά θα κατατεθούν στην δικογραφία για να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών μας και να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που έχουμε.

5. Και κάτι που αφορά τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει μία ομάδα επιστημόνων, διορισμένων από το κράτος, να ελέγχουν αυτές τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα, όταν έχουμε ακόμη και θανάτους και βαρύτατες σωματικές βλάβες; Πιστοποιούν τέτοιες εταιρείες, όπως η εν λόγω, της οποία η αρμοδιότητα είναι να επιθεωρεί, μεταξύ άλλων όπως ασανσερ κλπ, παιδότοπους και στεγασμένους χώρους παιδικής αναψυχής (δηλαδή μόνο για παιδιά και όχι για ενήλικες).

6. Τέλος, όσον αφορά το μεγαλύτερο ψεύδος, υπό μορφήν πανηγυρικής ανακοίνωσης , ότι η εταιρεία είναι «δίπλα στα παιδιά και όχι απέναντί τους», απαντούμε ότι, με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις τους, είναι δίπλα στο ψέμα και απέναντι στην αλήθεια!