Allou Fun Park: «Ουδέποτε παραβιάσαμε τη σφράγιση του χώρου του ατυχήματος»

Allou Fun Park: «Ουδέποτε παραβιάσαμε τη σφράγιση του χώρου του ατυχήματος»

Ανακοίνωση της επιχείρησης σχετικά με την επιθεώρηση του παιχνιδιού από την εταιρεία πιστοποίησης

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το Allou Fun Park σχετικά με το παιχνίδι του πάρκου στο οποίο τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανακοίνωση της εταιρείας πιστοποίησης των παιχνιδιών TUV Hellas σχετικά με την λειτουργικότητα του εν λόγω παιχνιδιού.

Στην ανακοίνωση της η επιχείρησης αναφέρει μεταξύ άλλων, πως το πάρκο «ουδέποτε παραβίασε τη σφράγιση του χώρου του ατυχήματος» και ότι η εταιρεία πιστοποίησης εξέτασε μόνο τη λειτουργικότητα του παιχνιδιού, καθώς δεν έχει την αρμοδιότητα να κάνει επισκευές ή επεμβάσεις στα παιχνίδια. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι το πάρκο «δεν επιδιώκει την αντιδικία με τους τραυματίες».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με το παρόν επιβεβαιώνουμε ότι ουδέποτε παραβιάσαμε τη σφράγιση του χώρου του παιγνίου αναψυχής, που έγινε το πολύ δυσάρεστο γεγονός.

Το πρωί της 7ης Σεπτεμβρίου η πιστοποιημένη εταιρεία ελέγχου της ορθής λειτουργίας των παιγνίων εξέτασε ΜΟΝΟ τη λειτουργικότητα του άνω παιγνίου, ΔΕΝ έχει τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να κάνει επισκευές ή επεμβάσεις επί των παιγνίων.

Ακολούθως, τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για σφράγιση του χώρου. Οι τηλεοπτικές δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου του τραυματισθέντος - εκτός του ότι παραβιάζουν το απόρρητο της προανάκρισης - δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. ΟΥΔΕΠΟΤΕ έλαβαν χώρα επιδιορθώσεις επί του συγκεκριμένου παιγνίου ΜΕΤΑ το ατύχημα. Υπάρχουν τιμολόγια και άλλα έγγραφα, που τεκμηριώνουν ότι οι επισκευές έγιναν μήνες ΠΡΙΝ - όπως γίνονται σε όλα τα παίγνια μας- γιατί θέλουμε τα πάντα να λειτουργούν με απόλυτη ασφάλεια για τους επισκέπτες μας.

Εξίσου ψευδές είναι ότι υπάρχει φωτογράφος ή φωτογραφική κάμερα αυτόματης λήψης, που έχει απαθανατίσει το συμβάν καθώς η συνεργασία με το φωτογράφο που διέθετε τον ανωτέρω εξοπλισμό, έχει διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2021. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε φωτογραφίες, ούτε βιντεοληπτικές κάμερες, ώστε να έχουμε σαφή εικόνα της αλήθειας.

Το πάρκο ελέγχεται συνεχώς από τις αρμόδιες αρχές για την ορθή λειτουργία των παιγνίων αναψυχής κι εδώ και 20 χρόνια δεν έχει συμβεί το παραμικρό ατύχημα. Στο πάρκο απασχολούνται 250 εργαζόμενοι με ευσυνειδησία. Οι άδικες επιθέσεις των τελευταίων ημέρων διαμορφώνουν ένα αρνητικό και δυσφημιστικό κλίμα για την επιχείρηση. Συνιστούμε αυτοσυγκράτηση και αναμονή των πορισμάτων των πραγματογνωμόνων.

Τέλος, ΔΕΝ επιδιώκουμε την αντιδικία με τους τραυματισθέντες. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έχει μιλήσει με τον πληρεξούσιο δικηγόρο των τραυματισθέντων, κ. Βασίλη Καπερνάρο, και τον έχει ενημερώσει ότι είμαστε δίπλα τους και όχι απέναντί τους».