Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανοίγει η αυλαία της ανάκρισης για Μαλένα και Ίριδα – Το πρόσωπο – κλειδί που καταθέτει σήμερα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανοίγει η αυλαία της ανάκρισης για Μαλένα και Ίριδα – Το πρόσωπο – κλειδί που καταθέτει σήμερα

Η 33χρονη θα οδηγηθεί στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενη από τον νέο συνήγορο της Αλέξη Κούγια

Ανοίγει η αυλαία της του δεύτερου σκέλους της ανάκρισης με κεντρικό πρόσωπο την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία, πλέον, κατηγορείται για την δολοφονία και των δυο μικρότερων παιδιών της.

Το κατώφλι της 35ης τακτικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση, περνά σήμερα ο παθολοανατόμος, Χρήστος Ευτυχιάδης ο οποίος είναι ο πρώτος στη λίστα των μαρτύρων που θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας.

Ο κ. Ευτυχιάδης θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» καθώς είχε κληθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρια προκειμένου να κάνει ιστολογική επανεκτιμήση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Ο γιατρός βασίστηκε σε στοιχεία και έγγραφα που αφορούσαν στην Μαλένα, καθώς οι ιστοί της είχαν αποτεφρωθεί, ενώ στην περίπτωση της Ίριδας επανεξέτασε τους ιστούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που «έδειξαν» ασφυξία.

Τη σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων παίρνουν αύριο οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας οι οποίοι με το πόρισμα τους καθόρισαν τις εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Την ερχόμενη εβδομάδα η δικαστική λειτουργός αναμένεται να συνεχίσει την εξέταση μαρτύρων ενώ εκτιμάται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είναι προσωρινά κρατούμενη για την δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, θα κληθεί σε απολογία για τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο τέλος του μήνα.

Η 33χρονη θα οδηγηθεί στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενη από τον νέο συνήγορο της Αλέξη Κούγια με τον οποίο προετοιμάζει, ήδη, την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Η κατηγορούμενη, η οποία αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει εκτιμάται ότι, μεταξύ άλλων, θα επιχειρήσει να αμφισβητήσει το πόρισμα των ιατροδικαστών αλλά και τις μαρτυρίες γιατρών και νοσηλευτών που βάρυναν στην απόφαση των αρμόδιων εισαγγελέων να της απαγγείλουν νέες κατηγορίες καθώς μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είναι η μοναδική φυσική αυτουργός των δολοφονιών σε βάρος και των τριών παιδιών.