Σάκης Αρναούτογλου: Σοβαρή η επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο – Περιμένουμε ακόμα και ανεμοστρόβιλους

Σάκης Αρναούτογλου: Σοβαρή η επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο – Περιμένουμε ακόμα και ανεμοστρόβιλους

Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων και φρεατίων

Για σοβαρή επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, επισημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος «και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων)».

Δείτε την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

«Σοβαρή η επικείμενη επιδείνωση του καιρού το επόμενο 48ωρο!

Έκκληση στους Δήμους της χώρας τα επόμενα δύο 24ωρα για έλεγχο και προληπτικό καθαρισμό ρεμάτων,φρεατίων αλλά και για παρεμβάσεις στην κοίτη ποταμών για την αντιμετώπιση κινδύνων απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα που ενδεχομένως να προκύψουν απο τις εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες που θέλουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να εκδηλώνονται κυρίως το επόμενο 48ωρο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας!

Με αυτά τα δεδομένα, πέρα από τα αιφνίδια πλημμυρικά φαινόμενα, κίνδυνος υπάρχει και από τους ανέμους που συνήθως συνοδεύουν τις καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές ακόμα και για το σχηματισμό σιφώνων (ανεμοστρόβιλων – υδροστρόβιλων!

Σε κάθε περίπτωση και για καλό και για κακό, κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ πως είναι αναγκαία η επαγρύπνυση αλλά και η λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης!»