Σίφνος: Μυστήριο με τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή – Τι λέει ο γιατρός της οικογένειας

Σίφνος: Μυστήριο με τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή – Τι λέει ο γιατρός της οικογένειας

Ο νεαρός ήταν και θετικός στον κορονοϊό

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει φως στο μυστήριο του αιφνίδιου θανάτου του 23χρονου φοιτητή Θανάση Ζέρβα, ο οποίος κατέρρευσε σε παραλία της Σίφνου. Ο νεαρός βρισκόταν τρεις ημέρες στο νησί, όπου έκανε διακοπές με τους φίλους του και κατέρρευσε μπροστά στην παρέα του.

Στην παραλία βρισκόταν ένας γιατρός, ο οποίος του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και κάλεσε ασθενοφόρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Σίφνου και μέσα σε 10 λεπτά το παιδί κατέρρευσε.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, ήταν καρδιολογικό, όμως δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επιπλοκή του κορονοϊού. Τα αίτια του θανάτου του ερευνώνται.

Ο καρδιολόγος της οικογένειας Παναγιώτης Ιακωβίδης δήλωσε στον σταθμό πως «ο νεαρός δεν είχε κάποιο βαρύ ή γνωστό σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είναι σοκαριστική η απώλεια, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα ή σχεδόν πάντα καρδιολογική η αιτία και αν ήταν και θετικός στον κορονοϊό προφανώς θα πρέπει να εξεταστεί και αυτό το ενδεχόμενο. Πρέπει να γίνει και με την προβλεπόμενη διαδικασία διότι υπάρχουν και τα θέματα κορονοϊού. Είναι μια πολύ δύσκολη διερεύνηση και υπεύθυνη».

Πρόκειται για τον Θανάση Ζέρβα φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, είναι γιος της παθολόγου Δέσποινας Κουντούρη και του αρχιτέκτονα Θανάση Ζέρβα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας lamiareport.gr ο άτυχος νέος είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι φίλοι από το Γυμνάσιο. Ήταν περίπου δέκα άτομα και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.

Από το πρωί της Τρίτης (27.07.2022) ο 23χρονος Θανάσης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, που όμως βγήκε αρνητικός.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και λίγο αργότερα πήγε και τους βρήκε. Ξαφνικά, έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Η σορός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (27/7) στο λιμάνι του Πειραιά και το πρωί σήμερα Πέμπτη θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, η οποία θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.

Η κηδεία του 23χρονου θα γίνει στις 6 το απόγευμα σήμερα Πέμπτη (28/7) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.