Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματικός ο απολογισμός στις αυτοψίες – 39 σπίτια επικίνδυνα και 45 προσωρινά ακατάλληλα

Φωτιά στην Πεντέλη: Δραματικός ο απολογισμός στις αυτοψίες – 39 σπίτια επικίνδυνα και 45 προσωρινά ακατάλληλα

Μέχρι τώρα έχουν γίνει έλεγχοι σε 115 κτήρια

Προκαλεί θλίψη ο απολογισμός μέχρι τώρα από τις αυτοψίες που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης, μετά την κατατρσοφική φωτιά, που έκαψε περισσσότερα από 20.000 στρέμματα.

Τριάντα εννιά (39) κατοικίες έχουν κριθεί επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν από τις μέχρι στιγμής αυτοψίες των μηχανικών στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά της Πεντέλης.

Πάντως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε άμεσα τα 12 μέτρα στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τη φωτιά στην συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 155 κτήρια:

· Από αυτά 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

· Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

· Ελέγχθηκαν 24 αποθήκες εκ των οποίων 3 κρίθηκαν κατάλληλες, 9προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 12 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

· 5 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Αύριο θα συνεχίσουν τα κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τις αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές της Αττικής με στόχο να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.