Μητέρα της Μυρτούς: Διεκδικώ η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη

Μητέρα της Μυρτούς: Διεκδικώ η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη

Οργή για την αίτηση αποφυλάκισης του Πακιστανού δράστη

Η Μυρτώ της Πάρου δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της που την άφησε με αναπηρία 100%.

Η μητέρα της νεαρής κοπέλας, Μαρία Κοτρώτσου, μίλησε στην ΕΡΤ για τη νέα αυτή δικαστική εξέλιξη που δικαιώνει την οικογένεια, μη παραλείποντας ωστόσο να εκφράσει την οργή της γιατί ο κακοποιητής της κόρης της κάνει αίτηση αποφυλάκισης.

 

«Είναι κάτι πολύ σημαντικό (η απόφαση του ΣτΕ). Το κομμάτι του δρόμου που απομένει είναι επίσης πολύ μεγάλο. Μη φανταστείτε ότι αυτό θα τελειώσει σε λιγότερο από πέντε χρόνια» δήλωσε στις «Συνδέσεις» αναφερόμενη στη μακρά νομική και γραφειοκρατική διαδικασία που θα ακολουθήσει έως ότου εκδικαστεί το οριστικό ποσό της αποζημίωσης.

Η κ. Κοτρώτσου, ως δικαστική συμπαραστάτρια της κόρης της διεκδικεί να καταβληθεί στην κόρη της το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημία που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της. Επίσης, διεκδικεί την καταβολή ποσού 2.978 ευρώ κάθε μήνα για όσο διαρκεί ο βίος της. Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάνθηκε ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια που συνδέει την πράξη με την παράνομη είσοδό του Πακιστανού δράστη στη χώρα και παραμονή του για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

Αν είχε ελεγχθεί ο δράστης μπορεί η συμπεριφορά του να ήταν διαφορετική

«Αν είχε ελεγχθεί μπορεί η συμπεριφορά του να ήταν διαφορετική. Αλλιώς αντιδρά ένας άνθρωπος που είναι άγνωστος και αλλιώς ένας άνθρωπος που ξέρει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να τον βρούνε» τόνισε η μητέρα της Μυρτούς.

Μιλώντας για την επικείμενη οικονομική αποζημίωση η κ. Κοτρώτσου τόνισε ότι αυτό που διεκδικεί αφορά την αξιοπρεπή διαβίωσή της Μυρτούς.

«Δεν με ενδιαφέρει να πάρω ένα ποσό. Για όσο ζει η Μυρτώ, και ελπίζω να ζήσει περισσότερο από μένα, να υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες ώστε η διαβίωσή της να είναι ανθρώπινη, σύμφωνα με αυτά που χρειάζεται».

Η Μυρτώ έχει επιληπτικές κρίσεις

Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση η μητέρα της νεαρής κοπέλας που εξαρτάται απόλυτα από την ίδια και από τους εξειδικευμένους φροντιστές της παραδέχτηκε ότι μετά από τόσα χρόνια και η ίδια χρειάζεται βοήθεια.

«Ένας άνθρωπος κατάκοιτος για να μπορέσει να συντηρηθεί σωστά χρειάζεται πολλά χρήματα», τόνισε. Η ίδια μιλώντας για τον αγώνα που κάνει ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν άνθρωποι που συνδράμουν οικονομικά για να μπορεί να παρέχει τις βέλτιστες δυνατές θεραπείες στο κορίτσι.

Η 25χρονη, σήμερα, κοπέλα είχε κακοποιηθεί βάναυσα το 2012 στην Πάρο όταν ήταν 15 χρονών και από τότε η καθημερινότητά της έχει γίνει αφόρητη.

Δέκα χρόνια μετά τη φρικτή κακοποίησή της από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς και έπειτα από 7 χειρουργεία στον εγκέφαλο, βιώνει διαρκείς πόνους, ενώ εξακολουθεί να μην μιλάει και να μην κινείται.

Όσο για την κατάσταση της σήμερα η μητέρα της ομολογεί ότι είναι χειρότερη από ότι η φαντασία κάθε ανθρώπου.

«Η Μυρτώ έχει επιληπτικές κρίσεις οι οποίες μπορεί να είναι γενικευμένες. Ξαφνικά μελανιάζει και δεν μπορεί να πάρει ανάσα. Δεν μπορεί να το φανταστεί κάποιος», πρόσθεσε συγκλονίζοντάς μας γι’ άλλη μια φορά.

«Αλλιώς έχεις κανονίσει τη ζωή σου και αλλού βρίσκεσαι. Εξαρτάσαι (οικονομικά) και είναι πολύ δύσκολο» πρόσθεσε η κ. Κοτρώτσου μιλώντας για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί ώστε να λάβει την αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ξεχειλίζει η οργή μου – Ο δράστης κάνει αίτηση αποφυλάκισης

Μιλώντας στην ΕΡΤ η μητέρα της Μυρτούς εξέφρασε παράλληλα την οργή της: «Το χειρότερο που μου συνέβη είναι ότι έμαθα ότι κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Δεν μπορώ να το δεχτώ. Η οργή μου ξεχειλίζει και ας μην φαίνεται».

Η Μαρία Κοτρώτσου εξέφρασε την αγανάκτηση της για το γεγονός ότι η οικογένεια του θύματος ενός τόσο βίαιου εγκλήματος δεν μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της αίτησης αποφυλάκισης του δράστη, γιατί εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα του.

«Στα δέκα χρόνια δίνεις το δικαίωμα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό με τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.