Σάμος: Βρέθηκε σώος ο τέταρτος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου – Δύο οι νεκροί από την πτώση – Τρόμος από τη φωτιά

Σάμος: Βρέθηκε σώος ο τέταρτος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου – Δύο οι νεκροί από την πτώση – Τρόμος από τη φωτιά

Κατάφερε να κολυμπήσει ως την ακτή και με το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού - «Ο θεός να μας βοηθήσει», λέει για την πύρινη λαίλαπα ο αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Δαδούδης

Μέσα στην τραγωδία που ζούνε στην Σάμο, αφενός με την φωτιά που έχει γίνει ανεξέλεγκτη και αφετέρου με την πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου το απόγευμα, υπάρχει και μία ευχάριστη είδηση, καθώς βρέθηκε σώο το ένα από τα 4 μέλη του πληρώματος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για Μολδαβό, ο οποίος είχε καταφέρει να κολυμπήσει και να βγει στην ακτή, εντοπίστηκε από το λιμενικό και μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Σάμου για να νοσηλευτεί.

Μάλιστα, αυτό επιβεβαιώνεται και από την ανάρτηση του Λιμενικού Σώματος στο twitter.

Παράλληλα, σώος έχει βρεθεί ο ένας, ενώ τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος είναι νεκρά.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, οι δύο νεκροί από τους τέσσερις επιβαίνοντες του μοιραίου πυροσβεστικού ελικοπτέρου είναι ο΄Ελληνας σύνδεσμος και ο συγκυβερνήτης, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός, που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Δείτε τις στιγμές της διάσωσης από το samos24:

Το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

«Ο Θεός να μας βοηθήσει»

Τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει να επιχειρούν, ενώ η κατάσταση με τη φωτιά είναι πολύ δύσκολη, όπως παραδέχθηκε ο αρχιπύραρχιος, Κωνσταντίνος Δαδούδης.

«Ο Θεός να μας βοηθήσει γιατί σήμερα πέρα από την πτώση του ελικοπτέρου, όλα ήταν ανάποδα», είπε αρχικά ο αρχιπυραγός στο samosvoice και εξήγησε: «Οι άνεμοι πνέουν πολύ ισχυροί και αναταράξεις και κυματισμούς είχαμε. Θα χρειαστούμε σίγουρα τη συμβολή των εναέριων μέσων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Οι επίγειες δυνάμεις μας θα συνεχίσουν όλη τη νύχτα να είναι επί ποδός».

Πηγή φωτογραφίας: Samos24