Σάμος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώνονται οικισμοί – Αγωνία για τον αγνοούμενο στην πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Σάμος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Εκκενώνονται οικισμοί – Αγωνία για τον αγνοούμενο στην πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Η πύρινη λαίλαπα κατεύθυνεται στην Παραλία του Λιμνιώνα - Ο πιλότος βρέθηκε σώος, ενώ νεκρά είναι δύο από 4 μέλη του πληρώματος

Σε κατάσταση συναγερμού είναι αρχές στη Σάμο, τόσο λόγω της φωτιάς που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όσο και για την πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου, από το οποίο ήδη έχουν βρεθεί νεκρά δύο από τα 4 μέλη του πληρώματος.

Υπάρχει αγωνία για έναν αγνοούμενο, ενώ μόνο ο πιλότος είναι σώος και νοσηλεύτεαι. Παράληλα, η φωτιά επεκτείνεται το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε νωρίτερα στον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο, ενώ τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει να επιχειρούν.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εμποδίζουν τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν. Τα μέτωπα της φωτιάς κινούνται προς τις περιοχές Λημνιώνα και Παλαιοχωρίου και εκεί δίνεται η μάχη ελέγχου τους έως το πρωί που θα επιχειρήσουν ξανά τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Καλού κακού, ήδη εκκενώνονται οι οικισμοί Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας

Η φωτιά σύμφωνα με εθελοντές πυροσβέστες «σάρωσε» ένα μεγάλο εύρος εκτάσεων στην περιοχή του Μαραθοκάμπου περνώντας τις τοποθεσίες της Γκιόκας και της Μακριάς Πούντας και έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις, κατεύθυνόμενη πλέον, στην Παραλία του Λιμνιώνα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Από την πυρκαγιά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα καθώς και διάσπαρτες κατοικίες κοντά στο Παλαιοχώρι. Τοπικές αρχές και εθελοντές βοηθούν κατοίκους και τουρίστες να εγκαταλείψουν τον οικισμό του Λιμνιώνα.

Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη διότι στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, καθιστούν δύσκολη την επιχείρηση κατάσβεσης.