Χαλκιδική: Εναγώνιες προσπάθειες για να βρεθεί ο 28χρονος Μάρτιν – Δείτε υποβρύχιες λήψεις από το drone

Χαλκιδική: Εναγώνιες προσπάθειες για να βρεθεί ο 28χρονος Μάρτιν – Δείτε υποβρύχιες λήψεις από το drone

Έχει έρθει στην Ελλάδα η μητέρα του τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται από το Σάββατο

Χωρίς την προσδοκώμενη επιτυχία είναι μέχρι στιγμής οι προσπάθειες της εθελοντικής ομάδας ΟΦΚΑΘ και του Λιμενικού για τον εντοπισμό του 28χρονου Μάρτιν που παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα στη Χαλκιδική το Σάββατο.

Οι έρευνες ξεκίνησαν σήμερα από νωρίς το πρωί για τον αγνοούμενο τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία στην παραλία «Μύτη», στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΦΚΑΘ, Χρήστο Ράμο ο οποίος μίλησε στο ThessToday.gr, ο καιρός παραμένει σύμμαχος στις έρευνές τους, σε αντίθεση με τον χρόνο που φαίνεται να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους.

Όταν επέστρεψε ο ίδιος στην μητέρα του Μάρτιν, δυστυχώς δεν της μετέφερε τα καλά νέα που η ίδια ανυπομονούσε να ακούσει, αλλά της διαβεβαίωσε πως οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της εθελοντικής ομάδας θα συνεχιστούν μέχρι και το βράδυ για τον εντοπισμό του γιου της. Για την ώρα, οι εθελοντές έχουν επιστρέψει στην στεριά ώστε να φορτίσουν το υποβρύχιο drone το οποίο τους βοηθάει να έχουν εικόνα έως και σε 100 μέτρα βάθος.

«Η μητέρα του Μάρτιν και οι συγγενείς του βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και η αγωνία έχει κορυφωθεί. Μακάρι να καταφέρουμε να εντοπίσουμε το παιδί και να επιστρέψει στην οικογένειά του» ανέφερε ο κ. Ράμος και προσθέτει πως η μάχη που δίνουν είναι ασταμάτητη και οι έρευνες θα συνεχιστούν με την ελπίδα αυτή τη φορά να εντοπιστεί ο 28χρονος.

Η ομάδα του ΟΦΚΑΘ ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τις 11 το πρωί και μέχρι τώρα έχουν ερευνήσει μία μεγάλη περιοχή στο σημείο που τους υπέδειξε ο Ιβάν. «Δεν βρήκαμε κανένα ίχνος καθώς τα ρεύματα στον βυθό είναι πολύ ισχυρά. Θα επεκτείνουμε τις έρευνές μας και στην υπόλοιπη περιοχή».

Δείτε το υλικό από την κάμερα του drone που εξασφάλισε το ThessToday.gr: