Χαλκιδική: Ο Ιβάν αποκαλύπτει τι σκεφτόταν 19 ώρες στη θάλασσα – Αγωνία για τον φίλο τους που αγνοείται

Χαλκιδική: Ο Ιβάν αποκαλύπτει τι σκεφτόταν 19 ώρες στη θάλασσα – Αγωνία για τον φίλο τους που αγνοείται

Μαζί με τον τρίτο της παρέας, Βασίλ, που σώθηκε επίσης, προσεύχονται να βρεθεί ζωντανός ο 28χρονος, Μάρτιν

Κατάφερε να βγει ζωντανός μετά από 19ωρη μάχη με τα κύματα ο Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία. Ο 30χρονος μίλησε για την περιπέτειά του και τη μισοξεφούσκωτη μπάλα που τον βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή. Εκφράζει επίσης την αγωνία του για την τύχη του αγνοούμενου 28χρονου φίλου του.

Ο 30χρονος κρατιόταν από τη δερμάτινη μπάλα κάθε φορά που κουραζόταν στην προσπάθειά του να σωθεί, όταν οι άνεμοι και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα τον παρέσυραν βάζοντας τη ζωή του σε κίνδυνο. Η διάσωση του 30χρονου χθες (10/7) στη Χαλκιδική, γέμισε χαρά τόσο την οικογένειά του, που έσπευσε στην περιοχή για να πάρει μέρος στις έρευνες, όσο και τους άντρες του Λιμενικού και τους εθελοντές διασώστες που τον έβγαλαν από τη θάλασσα ζωντανό.

Δεινός κολυμβητής, νεαρός, με καλή φυσική κατάσταση και ιδιαίτερα ψύχραιμος, παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες, ο Ιβάν κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος του προγνωστικά. Απαντώντας στην ερώτηση «Τι σκεφτόσουν όταν ήσουν στη θάλασσα; Την οικογένειά σου, τους φίλους σου, τη ζωή σου;», είπε συγκεκριμένα: «Όχι, όχι, έπρεπε να αδειάσω το μυαλό μου, γιατί αν τους σκεφτόμουν, οι καρδιακοί μου παλμοί θα αυξάνονταν και αυτό θα χειροτέρευε την κατάσταση. Έπρεπε να παραμείνω ήρεμος», είπε στην ΕΡΤ.

O Ιβάν, όπως και ο Βασίλ που διασώθηκε πρώτος από το λιμενικό το Σάββατο το απόγευμα, αγωνιούν και προσεύχονται για τον αγνοούμενο φίλο τους Μάρτιν.

Ο Βασίλ δήλωσε για την περιπέτειά τους και τον αγνοούμενο φίλο τους: «Κολυμπούσαμε μαζί όταν το κύμα μας πήρε στη θάλασσα, τον έβλεπα για μια ώρα, μετά τον έχασα, δε γνωρίζω τί του συνέβη, προσεύχομαι να είναι καλά, αλλά θα δούμε, είναι μεγάλο το διάστημα που δεν τον βλέπαμε, επομένως ελπίζουμε να είναι καλά, η ελπίδα ποτέ δε πεθαίνει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο 25χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Πολυγύρου και πριν επιστρέψει στην πατρίδα του, θέλησε να ευχαριστήσει τηλεφωνικά τους λιμενικούς που τον έσωσαν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου αγνοούμενου συνεχίζονται. Αύριο αναμένεται να ριχτεί στη μάχη υποβρύχιο drone ομάδας εθελοντών διασωστών. Παράλληλα, ένα υποβρύχιο drone προστέθηκε στα μέσα έρευνας στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του 28χρονου αγνοούμενου τουρίστα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...