Κορονοϊός: Χωρίς υποχρεωτική καραντίνα οι θετικοί στον ιό τουρίστες

Κορονοϊός: Χωρίς υποχρεωτική καραντίνα οι θετικοί στον ιό τουρίστες

Θα τους γίνεται σύσταση για χρήση μάσκας και αυτοπεριορισμό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

"Οι τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση προς αυτούς να φοράνε τη μάσκα τους και να είναι σε αυτοπεριορισμό μέχρι να φύγουν για τη χώρα τους" ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Στο ερώτημα κατά πόσο με αυτή την απόφαση του ΕΟΔΥ, καθώς και με την κατάργηση της ημερήσιας ενημέρωσης για τον αριθμό κρουσμάτων, ενισχύονται οι αιτιάσεις κάποιων ότι "όλα γίνονται για τον τουρισμό", απάντησε πως "ακολουθούμε τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ. Εστίασε στην άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας, που ισχύει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, επισήμανε πως "είμαστε από τα κράτη που καθυστερήσαμε την άρση των μέτρων" και σημείωσε πως "εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για χρήση της μάσκας στους ευάλωτους πολίτες σε χώρους με συνωστισμό".

"Τα κρούσματα, όταν έχουμε φτάσει στο επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς, δεν είναι ο σημαντικότερος δείκτης. Οι σημαντικότεροι δείκτες είναι οι σκληροί δείκτες, που πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσηλείες και θνησιμότητα" είπε. Όπως ενημέρωσε, στον ΕΟΔΥ "θεωρούμε πως έχουμε φτάσει στην κορύφωση των κρουσμάτων. Με επιφύλαξη αναμένουμε, πως δεν θα βιώσουμε μεγάλη αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ", ενώ επιφυλάχθηκε να εκφράσει εκτίμηση για το φθινόπωρο.