Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πάνε να μου φορτώσουν και τα άλλα δύο παιδιά»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Πάνε να μου φορτώσουν και τα άλλα δύο παιδιά»

Η αντίδραση της 33χρονης όταν ενημερώθηκε ότι θα καταθέσει ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ως ύποπτη για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, θα κληθεί να καταθέσει αύριο 30 Ιουνίου σε κλιμάκιο της Δίωξης Ανθρωποκτονιών η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θα την ενημερώσουν, πως οι εισαγγελείς την καλούν σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας και μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις. Το πιθανότερο είναι να καταθέσει με υπόμνημα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Μετά και την κατάθεσή της ο φάκελος θα επιστρέψει στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν, αν θα της ασκηθεί νέα ποινική δίωξη. Αυτό που καθόρισε την εξέλιξη ήταν το τελικό πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα.

«Η κλήση ήρθε σήμερα το μεσημέρι. Περιμένουμε να λάβουμε αντίγραφο του φακέλου της δικογραφίας. Η πρώτη της κουβέντα ήταν "Πάνε να μου φορτώσουν και τα άλλα δύο παιδιά". Αρνείται την πράξη», ανέφερε μιλώντας στο Star ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Η Ίριδα και η Τζωρτζίνα ήταν εντελώς υγιής» λέει η καρδιολόγος που τις εξέτασε

Η καρδιαλόγος που εξέτασε την Ιριδα δύο μήνες πριν το βρέφος σβήσει στην κούνια του, μίλησε αποκλειστικά στο Star και είπε, πως το παιδί είχε άρτια κλινική εικόνα. «Την Ιριδα την είδα στις 11.1.2021, την εστειλε η παιδίατρός της για ένα αθώο φύσημα, κάτι πολύ συνηθισμένο στα παιδάκια. Την εξέτασα καρδιολογικά και την βρήκα εντελώς υγιή. Καταρχήν, αν είχε αγενεσία φλεβοκόμβου θα είχε βραδυκαρδία το παιδί και θα είχε συμπτώματα. Το παιδί δεν είχε τίποτα απ' όλα αυτα. Το πρώτο είχε λευχαιμία, αλλά δεν πεθαίνεις από τη λευχαιμία, ούτε κάνεις ανακοπή. Τρεις θάνατοι σε τρία παιδιά, είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Είναι ύποπτη», είπε.

Η γιατρός, η οποία εξέτασε και την Τζωρτζίνα, πριν λίγες μέρες με μια τετρασέλιδη κατάθεσή της είπε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών που μετέβησαν στην Πάτρα: «Την Τζωρτζίνα την εξέτασα δύο φορές στις 29.3 .2021. Στη συνέχεια, όταν πήγε στο Καραμανδάνειο και έκανε την ανακοπή, με κάλεσαν να με ρωτήσουν και τους είπα ότι το έχω δει το παιδί και ήταν εντελώς υγιές, δεν είχε κανένα πρόβλημα με την καρδιά του».

«Το παιδί το ξαναείδα στις 12 Απριλίου του 2021, όταν ήταν στην εντατική και πάλι η καρδιά του ήταν φυσιολογική. Και ο λόγος που μπήκε ο απινιδωτής, ήταν επειδή αργούσε ο γενετικός έλεγχος της καρδιάς. Αυτό που μου έκανε εντύπωση την δεύτερη φορά που ήρθε (σ.σ. η Ρούλα Πισπιρίγκου), είναι ότι δεν είχε την εικόνα της θλίψης. Ήρθε διεκπεραιωτικά, δεν είχε άγχος αν το παιδί είχε πρόβλημα, εάν συμβεί κάτι. Ήταν αδιάφορη θα έλεγα», κατέληξε.